Prethodni članak
Sljedeći članak

Nožem prijetio sucu!!!

Uz povremene prekide već dvadeset godina radim u medijima, što elektronskim, što tiskanim, ali za ovakvo nešto još nisam


Uz povremene prekide već dvadeset godina radim u medijima, što elektronskim, što tiskanim, ali za ovakvo nešto još nisam čuo. Čuo sam za razne napade na nogometne suce, od verbalnih do fizičkih, a nekima sam i svjedočio. Ali još nisam ni čuo ni doživio da bi jedan sportski radnik nožem prijetio sucu.

Upravo je to napravio Stjepan Horvatek, kao službeni predstavnik NK Đalski u 75. minuti utakmice Lobor - Đalski. Prije toga je vrijeđao suca i huškao svoje igrače riječima: Zdrobite ga, ja odgovaram za to! . Nakon toga sudac Latinović mu prilazi s namjerom da ga udalji s klupe, na što je Horvatek iz džepa izvadio džepni nožić i uperio ga prema Latinoviću.
I sad se pitam da li je takvim ljudima mjesto u sportu? Da sam ja neka vlast doživotno bi gospodinu Horvateku zabranio čak i gledanje nogometa doma na televizoru, a da ne govorim o bilo čemu drugome.
No, taj isti Stjepan Horvatek i u nedjelju može slobodno sjediti na klupi jer za sad još nije kažnjen, nego će se tek slijedeći tjedan održati suočenje između njega, Latinovića i delegata utakmice Ivice Totara.

I u Belcu incident
Na žalost ovo nije bio jedini incident na drugoligaškim terenima. Tokom utakmice u Belcu između Mladosti i Milengrada trener gostiju iz Budinščine Stjepan Strahonja u 68. minuti je ušao u teren i pokušao napasti domaćeg igrača Ivicu Posinjaka nakon što je ovaj napravio grubi prekršaj na igraču Milengrada. U tom trenutku u obranu domaćeg igrača pokušali su se uključiti i pojedinci iz publike, koji su pravodobnom intervencijom redarske službe i pričuvnih igrača spriječeni u tome. Nakon kraćeg prekida utakmica je ipak nastavljena i do kraja nije bilo nikakvih problema. Strahonja je za navedeni incident kažnjen s 5 utakmica zabrane obavljanja funkcije.

Tomislav Benčić

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook