Prethodni članak
Sljedeći članak

Očuha se htio »riješiti« sačmaricom


Marijan Hrestak (35) iz Krapinskih Toplica našao se na klupi zlatarskog Županijskog suda pod optužbom da je htio ubiti



Marijan Hrestak (35) iz Krapinskih Toplica našao se na klupi zlatarskog Županijskog suda pod optužbom da je htio ubiti očuha Ivana Cvilindera (59) i da je ugrozio život brata Dragutina Hrestaka. Kobni događaj odigrao se navečer 21. studenoga prošle godine u obiteljskoj kući Cvilinder - Hrestak u Klokovcu kod Krapinskih Toplica.


Marijan je tog hladnog dana u studenome konzumirao dosta alkohola, kako je to i obično radio svakog dana, i već se rano popodne počeo svađati s očuhom Cviliderom. Negdje oko 18,30 sati Marijan je nakon žestoke prepirke sa Ivanom jako ljut otišao od kuće. No, ubrzo se vratio s puškom sačmaricom domaće izrade u rukama. Ukućani su bili iznenađeni jer dotad nisu znali da Marijan ima vatreno oružje. Najviše se prepao Ivan u kojega je njegov posinak uperio pušku i ispalio jedan hitac.

Da nastavi s pucanjem, spriječio ga je njegov brat Dragutin, koji za vrijeme ranjavanja sjedio za kuhinjskim stolom nedaleko Cvilindera. Dragutin je uspio savladati pomahnitalog brata i uzeti mu pušku. No, Marijan se nekako uspio otrgnuti bratovu stisku i pobjegao je od kuće. Ivan je sa teškim ozljedama hitno prebačen u zabočku Opću bolnicu, a potom u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu gdje su mu ozlijede i sanirane.

Policija je krenula u potragu za Marijanom i ubrzo su ga pronašli. Uhićen je i pritvoren. Nakon izlaska iz Remetinca određena mu je zabrana približavanja na 50 metara Cvilinderu i njegovoj kući u kojoj živi zajedno sa Dragutinovom majkom Boženom i bratom Dragutinom.

Izvor: Vjesnik

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook