Prethodni članak
Sljedeći članak

Od ponedjeljka COVID potvrde trebaju i pacijentima: Doznajemo u kojim slučajevima i kome će te ih morati pokazati

Pacijenti koji dolaze kod svog izabranog liječnika ne moraju...


Pacijenti su zbunjeni - za koji pregled i kada njima treba COVID potvrda? Hoće li je i kako od ponedjeljka pokazivati zubaru, obiteljskom liječniku, u hitnoj, ili u bolnici ?

S COVID potvrdom u rukama, donosi Nova tv, od ponedjeljka u bolnice ulaze i pacijenti. Necijepljeni i oni koji nisu preboljeli moraju na testiranje.

Od ponedjeljka COVID potvrdu moraju imati pacijenti koji dolaze na hospitalizaciju, na zahvate koji šire aerosol, kao što je recimo gastroskopija, pratnja pri porođaju, roditelji koji su u bolnici s djetetom, ili osobe u pratnji pacijenta.U pandemiji su se do sada za te zahvate nosile liječničke potvrde o preboljenju ili cijepljenju, a sada vrijede i COVID potvrde. Ipak, ne trebaju vam ni one ni testiranje za većinu kontrola, rendgena ili na hitnoj pomoći.

"U primarnoj zdravstvenoj zaštiti naša vrata su otvorena bez te potvrde. Pacijenti koji dolaze kod svog izabranog liječnika ne moraju", rekla je ravnateljica zagrebačkog Doma zdravlja Centar izv. prof. dr. Antonija Balenović.

Pacijenti ne moraju nositi potvrde ni kod posjeta svom stomatologu. Ali ako idu na stomatološki zahvat u bolnicu, moraju. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook