Prethodni članak
Sljedeći članak

Opcija je i da viši razredi osnovne škole pređu na online nastavu

To je i logičan korak. Škole nisu žarišta, ali postotak zaraženosti kod učenika se povećava, rekao je državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak


Viši razredi osnovnih škola mogli bi krenuti s nastavom na daljinu, ako se epidemiološka situacija ne popravi - rekao je to državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak za emisiju Hrvatskog radija "U mreži Prvog". Podsjetimo, od sljedećeg tjedna gotovo sve srednje škole u zemlji kreću s nastavnom na daljinu.

- To je i logičan korak. Škole nisu žarišta, ali postotak zaraženosti kod učenika se povećava. Ako se situacija ne popravi, to je sasvim realna opcija, kazao je.
Na upit je li bilo otpora u srednjim školama zbog prelaska na online nastavu, Paljak kaže: - Nije bilo ni više ni manje otpora nego što bi to bilo uobičajeno u izvanrednoj situaciji. Razlika u odnosu na prvi 'lockdown' je očita. Pripremljenost je bila puno bolja. Mi nemamo informacija o nekim većim problemima na terenu.

Predsjednica Udruge srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec smatra da je odluka o prelasku na nastavu na daljinu dobra iako vjeruje da se u nekim školama nastava mogla do kraja polugodišta odvijati u školama.
- Smatram da smo jako dobro iskoristili prvo polugodište. To prošle godine nismo imali zbog štrajka. Pripremamo se od prvog nastavnog dana, što će biti i kako ćemo se snaći. Imali smo dovoljno vremena da nabavimo opremu, osnažimo učenike i nastavnike za online nastavu. Za razliku od proljeća većina škola ima namjeru organizirati nastavu u realnom vremenu što će olakšati rad i dati osjećaj normale, da nemaju osjećaj da su za računalom cijeli dan, kazala je Hitrec, prenosi Jutarnji.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook