Prethodni članak
Sljedeći članak

Opet nam stižu paklene vrućine! Na snazi su upozorenja od toplinskog vala

  • toplinski val vruće ljeto

    Foto: Pixsell/Ilustracija


Prevladavat će sunčano i vruće. U unutrašnjosti ponegdje umjerena naoblaka, a poslijepodne mala mogućnost za lokalni pljusak, uglavnom samo u Gorskome kotaru i na sjeveru zemlje. Vjetar većinom slab, na istoku umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, podno Velebita i jaka, od sredine dana sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 30 i 35 °C, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

Sutra će također prevladavati sunčano, u unutrašnjosti od sredine dana povremeno umjerena naoblaka. Vjetar slab, na Jadranu slaba do umjerena bura, poslijepodne sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najniža temperatura između 16 i 21, na Jadranu od 22 do 27 °C. Najviša dnevna uglavnom između 30 i 35, u unutrašnjosti Dalmacije i malo viša.

Zbog opasnosti od toplinskog vala za neke su regije izdana narančasta upozorenja za danas, dok se za sutra ta upozorenja pretvaraju u crvena, za riječku i dubrovačku regiju.

Za vikend će temperature još rasti. Čini se da nam dolazi topla fronta koja bi mogla donijeti temperature preko 35 stupnjeva, ponegdje čak i do 40 °C.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook