Prethodni članak
Sljedeći članak

Oroslavčani ponovno nezadovoljni

Prema najavama, do kraja godine trebala bi se izgraditi dionica Mokrice-Bračak (dužine 3.200 metara), brze ceste Popovec


Prema najavama, do kraja godine trebala bi se izgraditi dionica Mokrice-Bračak (dužine 3.200 metara), brze ceste Popovec-Marija Bistrica-Zabok sa spojem na Breznički Hum.



Riječ je o brzoj cesti koja bi od izlaza Mokrica na autocesti Zagreb-Macelj dalje išla prema Bračku, Bedekovčini, Zlatar Bistrici i Mariji Bistrici.

Oroslavčani ponovno nisu zadovoljni netočnostima u nazivima i traže da se cesta preimenuje u Popovec-Marija Bistrica-Oroslavje jer cijelim svojim dijelom od Mokrica do Bračka prolazi područjem koje pripada Gradu Oroslavju. Primjedbe na projekt, delegacije Zaboka i Oroslavja predvođene gradonačelnicima Hanžekom i Knezićem iznijele su na sastanku koji je u Županiji održan sa zamjenicima županice Zorkom Vidičekom i Davorom Gredičakom te predstavnicima nadležnih županijskih službi.

Tako je na sastanku zaključeno da se ne gradi čvor «Mokrice» koji bi zauzeo skoro jednu trećinu industrijske zone i produžio pristup autocesti za kilometar, već da cesta nakon naplatnih kućica prolazi između firme «Kuna corporation» i Servisa «Turčić» te da se na spoju sa sadašnjom cestom Oroslavje-Zabok napravi kružni tok. Cesta bi dalje prema prijedlogu trebala ići bliže kanalu Conec.

Primjedbe i prijedlozi

Predlaže se izgradnja čvora «Oroslavje-sjever» koji bi se nalazio u blizini završetka Ptičekove ulice kojim bi se bolje povezali gradovi Zabok i Oroslavje i njihove industrijske zone. Grad Zabok ima primjedbe na čvor «Bračak» jer rješenje treba ispitati zbog kliznog terena, a u slučaju nepovoljnog terena za izgradnju u Zaboku smatraju da čvor treba izmjestiti zapadno. Oba grada složila su se kako će projektu ceste prilagoditi svoje Prostorne planove. Službe Krapinsko-zagorske županije trebala bi napraviti moguća rješenja izmjene čvora «Bračak», kružnog toka (umjesto čvora «Mokrice») i novog čvora «Oroslavje-sjever» te ih predložiti projektantima i investitoru.

U Oroslavju bi se trebao održati sastanak predstavnika «Hrvatskih cesta», projektanata, Ministarstva kulture (Uprave za zaštitu kulturne baštine i Uprave za zaštitu prirode), Krapinsko-zagorske županije, predstavnika gradova Oroslavja i Zaboka te općina Marija Bistrica, Budinščina, Hraščina, Konjščina na kojem bi se trebala razmotriti rješenja zahtjeva i prijedloga koje su dati na idejno rješenje brze ceste.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook