Prethodni članak
Sljedeći članak

Osnovano Savjetovalište za djecu, mladež, brak i obitelj

Dan 15. svibnja Ujedinjeni narodi proglasili su Međunarodnim danom obitelji još 1989. godine. Osnovni značaj obilježavan


Dan 15. svibnja Ujedinjeni narodi proglasili su Međunarodnim danom obitelji još 1989. godine. Osnovni značaj obilježavanja tog dana ogleda se u upozoravanju najšire javnosti na važnost obitelji u društvu, poticanju djelovanja svih nadležnih subjekata u korist obitelji i iskazivanju solidarnosti u potrazi za boljim životnim standardom obitelji.

Županica Vlasta Hubicki je 10. svibnja, uoči Dana obitelji, u ime Krapinsko-zagorske županije potpisala ugovor o osnivanju Savjetovališta za djecu, mladež, brak i obitelj pri Centru za socijalnu skrb Krapina.

Potpisnici ugovora, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Krapinsko-zagorska županija, Grad Krapina i Centar za socijalnu skrb Krapina, Savjetovalište osnivaju za potrebe korisnika na području Grada Krapine i čitave Županije.

Savjetovalište se osniva radi savjetovanja o problemima braka i obitelji, odgoja djece, posvojenja i uzdržavanja, podizanja kvalitete života djece, mladeži i obitelji, poticanja odgovornog roditeljstva i skrbi o članovima obitelji.

Poticat će se razvoj programa rada u zajednici, volonterskog rada i rada udruga građana koje su potpora roditeljima, obitelji, djeci, mladeži i drugim socijalno osjetljivim skupinama stanovništva, te programske aktivnosti namijenjene edukaciji i promidžbi obiteljskih vrijednosti.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti osigurat će sredstva za provedbu programa rada

Savjetovališta u 2005. godini i za svaku narednu godinu u iznosu od najmanje jedne polovine ukupnih troškova rada, a ove godine osigurava 220 tisuća kn za razvoj i početak rada Savjetovališta, opremu i edukaciju.

Krapinsko-zagorska županija će u 2005. godini osigurati 50 tisuća kn, a svake naredne godine sufinancirat će najmanje jednu četvrtinu ukupnih troškova rada Savjetovališta.

Grad Krapina također će svake godine sufinancirati rad s jednom četvrtinom troškova, te će Centru za socijalnu skrb Krapina osigurati primjeren prostor za rad Savjetovališta na području Krapine i opremiti ga odgovarajućom opremom.

Program rada Savjetovališta u 2005. godini izradit će Centar za socijalnu skrb Krapina

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook