Prethodni članak
Sljedeći članak

Otmičaru žene i djece 6 godina zatvora

Edo Smrečki (32) iz Lepajaca odležat će nakon odluke Vrhovnog suda o povećanju kazne za otmicu kćeri, sina i žene, koju


Edo Smrečki (32) iz Lepajaca odležat će nakon odluke Vrhovnog suda o povećanju kazne za otmicu kćeri, sina i žene, koju je izbo nožem, šest umjesto četiri godine, koliko ga je kaznio prvostupanjski Županijski sud u Zlataru.


Smrečki je 31. siječnja prošle godine oteo svoje dvoje malodobne djece i suprugu Dijanu (28) s kojom se našao u Oratju nakon što joj je lagao da je riječ o dogovoru o skrbi nad djecom nakon što se ona odselila k roditeljima.

Došao je s osmogodišnjim sinom, a Dijana s četverogodišnjom kćeri. Sve ih je na silu odvezao do nekadašnje zajedničke kuće u Lepajcima i zatočio, a nju, već izbodenu nožem u automobilu, držao u kući koju su opkolili policajci sve dok zamalo nije iskrvarila.

Slučaj Smrečki, podsjećamo, skandalizirao je javnost ne samo brutalnošću prema ženi i djeci, nego još više činjenicom da mu je kao evidentiranom obiteljskom nasilniku i alkoholičaru krapinski Centar za socijalnu skrb dodijelio sina na brigu i skrb “radi pravilne raspodjele djece”. Toj odluci Centra prethodile su četiri kaznene prijave protiv nasilnika, od kojih je jedna podnesena nakon što je kćer na njezin rođendan ubo nožem u nogu.

Nakon drame u Lepajcima pokrenut je postupak protiv odgovornih u Centru, a Smrečki je preblago osuđen, što je Vrhovni sud korigirao. Dijana i djeca sada žive kod njezinih roditelja, a Smrečki će se liječiti od alkoholizma.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook