Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorju središnje mjesto na Velesajmu

Na nadolazećim Danima gastronomije i turizma koji će se od 10. do 14. svibnja održati na Zagrebačkom velesajmu, po prvi


Na nadolazećim Danima gastronomije i turizma koji će se od 10. do 14. svibnja održati na Zagrebačkom velesajmu, po prvi puta Krapinsko-zagorska županija imat će status partnera.


Stoga će se Zagorje na milijunskom tržištu metropole predstaviti u nikad brojnijem izdanju. Na štandu površine 56 četvornih metara, pod istom će «kapom» svoje adute predstaviti županijska Turistička zajednica, HGK Županijska komora Krapina te Obrtnička komora naše županije.

Zagorski štand ispred glavne pozornice

Zagrebački velesajam, Zagorju je osigurao središnje mjesto na sajmu. Tako će zagorska ponuda biti smještena pored same glavne pozornice u središnjem dijelu paviljona 11A. Zagorski štand biti će uređen u tradicijskom stilu pa će se samo za potrebe sajma iz Kumrovca u Zagreb preseliti stara hižica. Iz Gornje Stubice u metropolu odlazi i 5 drvenih štandova s «krovićima» od trske. Više prostora za izlagače nametnulo je zagorsko turističko gospodarstvo u kojem se samo u protekloj godini «rodilo» nekoliko novih i kvalitetnih turističkih poslovnih subjekata (Terme Jezerčica, Vuglec breg, Hotel dvorac Gjalski…). Stoga je, kako bi se izbjeglo stiskanje i kaos u izložbenom prostoru te svima omogućilo da se bore za svoj dio kolača, dogovoreno izdvajanje zagorskih aduta u nekoliko cjelina. Turistička zajednica svoj će prostor podijeliti na dva dijela. Prvi je rezerviran za najsnažniji segment zagorske ponude – toplice, dok će ostali (muzeji, restorani, svetišta i manifestacije) osmisliti drugi štand. Sličan pristup najavljuje i Županijska gospodarska komora koja će također raditi u dvije cjeline. Jedan dio je rezerviran za sve kvalitetnije zagorske vinare, dok će ostali članovi željni uspjeha na milijunskom turističkom tržištu metropole raditi na drugom štandu.

Otvaranje sajma u znaku Zagorja

Službeno otvaranje Velesajma koje će se održati danas, 9. svibnja u 20 sati biti će potpuno u znaku Zagorja. Državnim i gospodarskim uzvanicima za dobrodošlicu «buju popevali» članovi KUD-a Matija Gubec iz Gornje Stubice. Prigodni govor održat će županica Vlasta Hubicki. Posebna atrakcija bit će biranje vinske kraljice uz obaveznu degustaciju zagorskih koktela, štrukli i vina. Uzvanike će posluživati učenici Ugostiteljsko turističkog učilišta iz Zaboka. Dodatni glazbeni začin ponudit će Ivica Kontent te ženska vokalna skupina Fiole. U srijedu 10. svibnja na Velesajmu će biti upriličen Dan županije u kojem će glavne zvijezde biti posjetitelji zagorskog štanda, koji za koje se spremaju nagradne igre naših hotelskih i ugostiteljskih kuća.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook