Prethodni članak
Sljedeći članak

Otto Brezak, učenik je generacije OŠ Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku

Od jeseni ga čekaju srednjoškolske klupe. Izabrao je matematičku gimnaziju u Zaboku. Matematika mu je ujedno i najdraži predmet


Otto Brezak iz Huma Zabočkog iz 8.c.razreda OŠ Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku učenik je generacije. Nema županijskog, a gotovo ni državnog natjecanja, a da Otto nije sudjelovalo i osvojio prvo mjesto ili bio pri vrhu.

Najbolji u metamatici
Od 5. do 8. razreda nanizala su se razna pojedinačna i ekipna natjecanja u kojima je Otto rado sudjelovao i postigao vrhunske rezultate, kako pojedinačnim znanjem, tako i timskom suradnjom. Ottovi uspjesi i rezultati zaista su impresivni i hvalevrijedni. Krenimo redom. U 5. razredu je na Županijskom natjecanju iz matematike osvojio 1. mjesto kao i na Mathemi u Koprivnici. U 6. razredu osvojio je 2. mjesto na županijskom natjecanju u matematici, ponovno 1. na Mathemi u Koprivnici i 3. mjesto na Mathfestu. Treće mjesto pojedinačno te 2. mjesto ekipno Otto je osvojio na festivalu matematike u Varaždinu te 3. mjesto u Ekipi za 5+ u Puli.

Milena Posavec, Irena Novaković, Tina Marušić,Višnja Škreblin Valić, Ružica Cigula, Mirjana Lež i Tomislav Polanović s učenikom generacije Ottom Brezakom

Odličan u drugim predmetima
I u sedmom razredu nanizao je uspjehe, drugo mjesto na županijskom iz matematike, 1. iz biologije, 2. iz geografije i 1. mjesto iz hrvatskog jezika. Na državnom natjecanju iz biologije je osvojio prvo mjesto te 12. na državnom natjecanju iz matematike. U 8. razredu skupio je najviše nagrada. Prvo mjesto na županijskom natjecanju iz biologije, geografije, hrvatskog jezika, povijesti, 2. mjesto iz matematike te 3. mjesto iz kemije. I na državnim natjecanjima je bio uspješan, osvojivši 18. mjesto – 3 nagradu na državnom natjecanju iz fizike, 7. iz povijesti, 12. iz hrvatskog, 11. iz geografije, 21. iz matematike, 3. mjesto na Mathemi u Koprivnici te drugo u Puli u Ekipi za 5+.

Učenik kakav se rijetko sreće
Irena Novaković, Ottova razrednica i profesorica matematika istaknula je kako dosad nije imala ovakvog učenika. Otto je, kaže, par exellance. -Od 5 do 8. razreda nanizao je sve više i bolje rezultate, i on je učenik kakav se rijetko susreće. Otto je vrlo inteligentan, s njim je i lijepo i ugodno raditi i meni je bila čast da sam mu bila razrednica - rekla je Novaković, pohvalivši ga i u ime svih mentora i kolega. Razrednica otkriva da je njegova prva ljubav matematika, a u matematičku grupu bio je uključen već u 4. razredu. - Matematika vam je kraljica svih znanosti. Ako dijete ima razvijenu matematičku logiku onda to on vrlo lako poveže s fizikom, kemijom i ostalim predmetima, zato je Otto tako uspješan i na drugim područjima.

'Učenik desetljeća'
I ravnatelj OŠ Ksavera Šandora Đalskog Tomislav Polanović ponosan je škola ima ovakvog učenika generacije, možda i učenika desetljeća. - Otto je jedan izvanredan učenik, izvanrednog kapaciteta koji ima jako puno interesa. Zaista je svestran, nastupio je na tolikim županijskim natjecanjima i osvojio prva mjesta, a zatim i na državnim te sjajno prezentirao školu. Nadamo se da ćemo imati još takvih učenika koji će biti primjer drugima - zaključio je Polanović.

Vremena i za sport
Otto kaže da se za sva ova natjecanja, koja smo pobrojali na početku teksta, jedino mora više učiti nego za redovnu nastavu. Od jeseni čekaju ga srednjoškolske klupe. Izabrao je matematičku gimnaziju u Zaboku. Jer, matematika mu je najdraži predmet. Matematička gimnazija, a zatim FER, to je plan učenika generacije, koji ističe da ima vremena i za prijatelje, ali i hobije i sport. Igra rukomet, a ljeti i tenis. Srednjoj školi se jako veseli, kao novim zadacima izazovima. Želimo mu da i dalje niže ovakve uspjehe.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook