Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvara se sljemenska žičara. Za one koji nisu iz Zagreba cijene su astronomske

Za Zagrepčane puno niže cijene nego za ljude koji nisu iz Zagreba


Gradonačelnik Tomislav Tomašević otkrio je cijene karata za žičaru. Tomašević je kazao kako se cijena dijeli u tri kategorije. Najskuplju kartu će platiti ljudi koji nisu iz Zagreba. "Prva kategorija i najniža cijena bit će za one koji imaju pokaz ZET-a jer je žičara dio javnog gradskog prijevoza. ZET kao poduzeće je investitor i upravlja žičarom. Za tu kategoriju će cijena biti najniža i te će cijene biti iste kao u promotivnom razdoblju. 30 kuna za jedan smjer i 50 kuna za povratnu kartu", kaže Tomašević. Istaknuo je kako će cijene nakon promotivnog razdoblja rasti, piše Index.

"Druga kategorija vrijedi za sve Zagrepčane, s obzirom na to da će oni platiti investiciju kroz proračun. Za njih će za odrasle biti 40 kuna za jedan smjer i 70 kuna za povratnu kartu. Za mlade i starije 25 kuna za jedan smjer i 40 kuna za povratnu kartu te će i dalje ostati vožnja besplatna za djecu i osobe s invaliditetom", rekao je Tomašević.
"Treća kategorija je puna cijena žičare koja vrijedi za sve one koji nisu iz Zagreba i nemaju pokaz ZET-a. 75 kuna za jedan smjer i 125 kuna za povratnu kartu za odrasle, za mlade i starije 50 kuna za jedan smjer i 75 kuna za povratnu kartu, a za djecu i osobe s invaliditetom 20 kuna za jedan smjer i 30 kuna za povratnu kartu", rekao je Tomašević, prenosi Index. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook