Prethodni članak
Sljedeći članak

Plenković: Ne prekidamo cijepljenje AstraZenecom

  • Patrik Macek/PIXSELL - Plenković

    Patrik Macek/PIXSELL


Andrej Plenković danas bio na virtualnom sastanku s petoricom premijera EU članica, Kurzom, Borisovim, Janšom, Babišem i Karnišem, u vezi s problemima s cjepivom AstraZenece.

"Nema dokaza zbog kojih bismo zaustavili cijepljenje AstraZenecom. Stav struke je jasan"

"Upravo smo završili virtualni sastanak. Dogovorili smo se da zajednički apeliramo na stvaranje korektivnog mehanizma kako bismo riješili problem kašnjenja s isporukom doza cjepiva. Naručili smo dodatna cjepiva od Pfizera. Imat ćemo i nove sastanke s Europskom komisijom u iduća 24 sata kako bismo kompenzirali zastoj. Korektivni mehanizam je tu zbog kašnjenja cjepiva u EU", rekao je Plenković, a potom odgovarao na pitanja novinara.

"Imali smo jutros konzultacije s predstavnicima HZJZ-a, Ministarstvom zdravstva i HALMED-om. Nitko nema dokaze na temelju kojih bi Hrvatska trebala zaustaviti cijepljenje AstraZenecom. Stav struke u ovom trenutku je da su koristi od cijepljenja još uvijek veće od rizika.", piše Index.

Zašto druge zemlje obustavljaju cijepljenje AstraZenecinim cjepivom, a Hrvatska ne, pitali su premijera.

"To su njihove odluke, oni imaju drugi broj slučajeva. Kod nas još nije tako, jutros sam dobio uvid u naše brojke. To je toliko malen broj..."

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook