Prethodni članak
Sljedeći članak

Plenković o nagradama: A što ćemo s ovih milijun i pol koji su se cijepili, dat ćemo im naknadno novac?


Premijer Andrej Plenković s potpredsjednikom Vlade Tomom Medvedom prisustvovao je uklanjanju ruševina u centru Petrinje, u Ulici Vladimira Nazora. Održao je i sastanak sa Stožerom u vojarni u Petrinji. Evo što je premijer izjavio o nagradama za cijepljenje.

"Dakle, trebali bismo platiti cijepljenje – potkupljivati ljude da se cijepe? Što ćemo s ovih 44 posto koji su se cijepili, što ćemo s ovih milijun i pol, dat ćemo im naknadno novac? Ne znam, ja nisam za to", kazao je premijer na pitanje o mogućim nagradama za cijepljenje, piše Večernji list

"Očito jedan dio ljudi misli da COVID nije tako važan pa se neće cijepiti. Mi s jučerašnjim danom imamo 670.000 doza cjepiva. Samo da to iskoristimo, riješili bismo sve probleme i zatvorili bazen gdje se virus širi", dodao je. Novinari su premijera pitali o okupljanju, primjerice na glavnom zagrebačkom trgu tijekom gledanja utakmice. "Zar mislite da smo trebali zabraniti gledanje nogometa.

Gledajte, svatko tko je odgovoran dat će doprinos, a onaj tko neće – neće. Mi smo pribjegavali izrazito blagim mjerama. Naši sugrađani su odgovorni, ne žele državu koja će se zaduživati, na tome radimo. Nisam za to da idemo restriktivnim mjerama prema građanima. I da ponovno bude takva situacija, ne bismo to napravili", kazao je.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook