Prethodni članak
Sljedeći članak

PLENKOVIĆ ŽEŠĆI NO IKAD : "Oporbu može biti sram. Tušek je napravio tako veliku grešku, veću od zgrade koju bi tek trebalo izgraditi"

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković održao je konferencije za novinare odmah nakon završenog sastanka vladajuće koalicije


Premijer i predsjednik HDZ - a Andrej Plenković održao je konfrenciju za novinare odmah nakon sastanka vladajuće koalicije, na kojoj je "opleo" po oporbi, ali se i vrlo oštro osvrnuo na slučaj Žarka Tušeka.

Oporba je, naime, srušila kvorum u Hrvatskom saboru jer je s glasanja skinut prijedlog MOST - a o ukidanju članarine Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK).

"Sram bi (oporbu) ih trebalo biti, to im nećemo zaboraviti. Što se ove situacije s kvorumom tiče, oporba je onemogućila Sabor da danas izglasa izmjene Zakona o obnovi koji nije mogao biti izglasan jer nije bilo 76 zastupnika. poslali su poruku svima na Banovini i u Karlovačkoj te Zagrebačkoj županiji, koji nisu dobili zakonski okvir za potporu. Oporba je propustila glasati i za Isključivi gospodarski pojas, važan za zaštitu Jadrana. To je inicijativa na koju se dugo čekalo i koju će naša većina izglasati uskoro. Propustili su izglasati i nacionalnu razvojnu strategiju za razvoj Hrvatske u idućih deset godina. Zašto? Jer je jedan od zastupnika većine obolio od covida i nije u mogućnosti biti nazočan na sjednici. Danas smo u Hrvatskoj doživjeli potez bez presedana, koji nema veze s demokracijom, pristojnošću", rekao je Plenković.

Upitan zašto zagorski zastupnik Žarko Tušek nije dobar za HDZ, a za Sabor jest, premiejr je bio još žešći.

" Tušek snosi svoju politički dogovornost. On je napravio tako veliku grešku, veću od zgrade koju bi tek trebalo izgraditi. Ali ni Šimunić nije zviždač, on je političar, čovjek za kojeg sam prvi put čuo jer je prevario županijski stožer i SDP - ova župana lažirajući razlog za dobivanje propusnice. On je dvaput snimao i siguran sam da ga čeka velika politička budućnost", rezolutan je bio prvi čovjek Hrvatske vlade. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook