Prethodni članak
Sljedeći članak

Početkom školske godine u središtu Zaboka hodat će se po 138 metara obnovljenog nogostupa

U sklopu izvanrednog održavanja nogostupa na području Grada Zaboka u tijeku je izvanredno održavanje nogostupa u središtu grada


Kao i svake godine i ove se na području cijelog Grada Zaboka vrši redovno i izvanredno održavanje nogostupa te gradnja novih. Trenutno je pred završetkom izvanredno održavanje nogostupa u samom središtu grada što je zbog brojnih instalacija uvijek i najzahtjevniji dio, a kao i na drugim područjima, svake godine obnovi se dio.

Sada je na redu Ulica Matije Gupca


Trenutno je u tijeku izvanredno održavanje nogostupa u Ulici Matije Gupca u Zaboku na dionici od M. Gupca 64 (DM) do M. Gupca 52, ukupne duljine 138 metara. Radovi se izvode sukladno glavnom projektu kojeg je izradio Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Samira Bašića. Kako nam je odgovorio Nenad Miletić, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i javne potrebe Grada Zaboka, izvođač radova je Gradnja Cesarec d.o.o., Špičkovina 6a, a vrijednost radova iznosi 276.000, 00 kuna. Financiraju se u potpunosti iz Proračuna Grada Zaboka.

Evo što se sve radi li se već odradilo

'Radovi obuhvaćaju rezanje asfaltnih površina, rušenje i uklanjanje asfalta i postojećih betonskih rubnjaka, strojni iskop tampona, niveliranje postojećih revizionih okana, postavu novih betonskih rubnjaka i betonskih opločnika (kocki), te novu vertikalnu i horizontalnu signalizaciju. Za predmetne radove sva javnopravna tijela izdala su posebne uvjete gradnje, te se HEP i HT uključio u projekt ugradnjom podzemnih kabelskih zdenaca odnosno šahtova i privodnih PVC cijevi. Stručni nadzor nad gradnjom povjeren je tvrtki BOMEGA projects d.o.o., a završetak radova planiran je do početka rujna odnosno do početka nove školske godine, objasnio je pročelnik Miletić.

Još postavljanje betonskih kocki


Da su radovi pred samim krajem govori podatak da se već krenulo u asfaltiranje Gajeve i Kumrovečke ulice u dijelu u kojem se ovim radovima ušlo u njih i postavljaju se betonske ploče. Pročelnik Miletić kaže da će one biti postavljene do kraja tjedna pa će se tako do početka nove školske godine središtem Zaboka početi hodati po obnovljenih 138 metara nogostupa.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook