Prethodni članak

Pogledajte koliko će još porasti plaća Milanoviću, Plenkoviću i Jandrokoviću


U ponedjeljak prezentirana porezna reforma donijet će od 1. siječnja iduće godine povećanje plaća za sve građane, no ne i u istim iznosima. Zbog smanjenja maksimalne više stope poreza na dohodak, oni s najvišim plaćama dobit će i najveće povećanje.

Upravo se to odnosi na hrvatske najviše dužnosnike, koji će dobiti prosječno 200-tinjak eura više na svojim plaćama, uz još oko desetak tisuća zaposlenih u Hrvatskoj. Jednako tako to su i plaće najbolje plaćenih menadžera u zemlji. Kada su u pitanju Milanović, Plenković i Jandroković, onaj s najvišom plaćom – predsjednik RH – dobit će i najveće povećanje, piše Večernji.

Milanoviću je plaća još samo prije ovog ljeta iznosila 3.600 eura neto, da bi se odlukom Vlade ona povećala na čak 6074 eura. S novom poreznom reformom, ona će u konačnici od iduće godine biti još 204 eura viša, te će iznositi ukupno 6.278 eura. Drugo najveće povećanje očekuje Andreja Plenkovića koji na svojoj premijerskoj funkciji ima 500-tinjak eura manju plaću od predsjednika.

Njemu je, naime, plaća prije ljeta iznosila 3.263 eura neto, a s izmjenama je porasla na 5.535 eura. Za još 184 eura njegova će plaća rasti od siječnja, pa će ona biti konačnih 5.719 eura. Što se tiče predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, on će dobiti povećanje od 176 eura, pa će njegova plaća u konačnici skočiti s 3.113 eura prije ljeta na 5.490 eura s početkom nove godine, piše Večernji.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook