Prethodni članak
Sljedeći članak

Grbin postaje potpredsjednik Sabora, Hajdaš Dončić vodi Klub


Klub zastupnika SDP-a u utorak je odlučio da novi predsjednik stranke Siniša Hajdaš Dončić ujedno bude i čelnik SDP-ova parlamentarna Kluba, dok bi dosadašnji lider Peđa Grbin preuzeo parlamentarnu funkciju svog nasljednika i bio potpredsjednik Sabora iz oporbene kvote, piše HRT.

Nakon održanih unutarstranačkih izbora na kojima je u drugom krugu pobijedio Hajdaš Dončić, na red su došla kadrovska pitanja, kako u stranci, tako i u parlamentu.

S obzirom na to da je uvriježeno pravilo da čelnik stranke ujedno vodi i parlamentarni Klub, očekivan je izbor novog čelnika da paralelno prati i nadgleda procese i u stranci i u parlamentu pa je predložen za čelnika Kluba.

Grbin je najavio da se neće kandidirati ni na jednu stranačku dužnost, ali nije izrijekom otklonio mogućnost da se prihvati neke parlamentarne dužnosti u ime stranke.

Taj prijedlog mora proći i parlamentarnu proceduru, ali se problemi ne očekuju jer u Saboru vlada nepisano pravilo da svi prihvaćaju kadrovske prijedloge drugih stranaka.

Uz Grbina, iz redova SDP-a kao najveće oporbene stranke, potpredsjedničku dužnost u Saboru obnaša i Sabina Glasovac.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook