Prethodni članak
Sljedeći članak

PREVRTLJIVI RUJAN: Pripremite se na još kiše i na niže temperature


Promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, a ponajprije na Jadranu i uz njega moguće i izraženijim pljuskovima s grmljavinom. Poslijepodne, osobito u zapadnijim predjelima dulja sunčana razdoblja, prognoza je DHMZ-a za srijedu.

DHMZ je za srijedu izdao žuti meteoalarm za Rijeku, Istru i Jadran.

- U srijedu u istočnoj Hrvatskoj djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Povremeno malo kiše, osobito na zapadu i u Posavini, poslijepodne i poneki pljusak, uz najvišu temperaturu između 23 i 25 °C - rekla je HRT-ova Dunja Plačko-Vršnak.

Središnja Hrvatska
Promjenjivo i u središnjoj Hrvatskoj, a uz više oblaka mjestimice malo kiše, osobito poslijepodne. Jutarnja temperatura između 12 i 14 °C, a najviša dnevna od 22 do 25 °C.

Sjeverni Jadran i Gorski kotar
Uz promjenjivu naoblaku češće kiše bit će na sjevernom Jadranu te Gorskom kotaru i Lici, pri čemu lokalno može biti izraženijih pljuskova s grmljavinom. Puhat će povremeno umjeren jugozapadnjak, na Jadranu i jugo, koje će navečer jačati. Temperatura zraka između 18 i 21 °C, na Jadranu od 22 do 24 °C.

Dalmacija
Ponegdje izraženijih pljuskova i grmljavine može biti i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije. Uz sunčana razdoblja temperatura će od jutarnjih između 16 i 21 °C, u unutrašnjosti oko 14 °C, porasti na vrijednosti od 22 do 25 °C. Puhat će umjereno jugo i jugozapadnjak uz umjereno valovito more.

Jug Hrvatske
I na jugu Hrvatske umjereno jugo i južni vjetar, a uz promjenjivu naoblaku povremeno će biti pljuskova i grmljavine, lokalno izraženijih. Jutro toplo, a najviša dnevna temperatura oko 24 °C.

Ostatak tjedna i vikend
Sljedećih dana sunčanije, ali ne posve stabilno pa će mjestimične kiše biti uglavnom u gorskim krajevima i unutrašnjosti Dalmacije. U petak te posebice četvrtak i vjetrovito, uz umjeren i jak jugozapadni vjetar te porast temperature zraka. U subotu nova promjena vremena uz kišu, mjestimice i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom, te uz pad temperature zraka i sjeverni vjetar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook