Prethodni članak
Sljedeći članak

Policajac u autu imao skoro 80 kila marihuane! Kolege ga uhvatile


Policijski službenici iz PNUSKOK-a uhvatili su ovog mjeseca kod Velike Gorice dvojicu muškaraca koji su prevozili više od 77 kilograma marihuane. Uhićeni su 37-godišnji policajac i njegov 41-godišnji suradnik.

PNUSKOK ih, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, tereti zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Policija u priopćenju ne navodi točan datum uhićenja, piše Index.

Prevozili 77 kg marihuane

"Sumnja se da su osumnjičeni po prethodnom dogovoru nabavljali marihuanu s ciljem daljnje preprodaje i ostvarivanja nezakonite imovinske koristi", objavila je policija.

Policijska sumnja je potvrđena sredinom studenog ove godine kad su na području Velike Gorice policajci zatekli dvojicu muškaraca u dva automobila. Nakon što su na temelju sudskog naloga pretražili automobile kojim se koristio 37-godišnji policajac u jednom od njih je pronađeno više PVC vrećica ispunjenih marihuanom ukupne težine 77.340 grama.

Policajac udaljen iz službe

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava protiv njih dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

S obzirom na to da je osumnjičeni 37-godišnjak ujedno i policijski službenik, isti je rješenjem načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske udaljen iz službe te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook