Prethodni članak
Sljedeći članak

Policajac vozaču oprostio pijanstvo, ali ga otkrili

Protiv policajca je podnesena kaznena prijava


Policajac je ulovljen nakon što je vozaču oprostio pijanstvo te je u zapisniku naveo da nije konzumirao alkohol, piše Index.

U policiji su u utorak naveli kako je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog krivotvorenja službene isprave.

“Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom Policijske uprave zagrebačke zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje službene isprave.

Sumnja se da je policajaci, raspoređen na radno mjesto policijskog službenika za sigurnost cestovnog prometa, u službenu ispravu, odnosno Zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola početkom veljače u večernjim satima unio neistinite podatke o izvršenom alkotestiranju građanina.

U dijelu gdje se navodi ispitanikova izjava o činjenici konzumiranja alkohola, lažno je naveo da ispitanik nije konzumirao alkohol kao i lažno naveo da obavljenim alkotestiranjem navedenog nije utvrđena koncentracija alkohola u organizmu.

Protiv policijskog službenika poduzet će se mjere radi utvrđivanja disciplinske odgovornosti. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju podnesena je kaznena prijava državnom odvjetništvu”, rekli su u zagrebačkoj policiji, piše Index.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook