Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija uhvatila dva pijana vozača! Jednom prijeti oduzimanje vozačke, drugi ju niti nema

Ukupan iznos predloženih novčanih kazni je preko 4.000,00 eura


Jučer, 21. veljače, oko 14 sati u Donjoj Stubici, policijski službenici su tijekom nadzora prometa zaustavili 52-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom s 1,48 promila alkohola u organizmu, nije bio vezan sigurnosnim pojasom, te je daljnjim nadzorom također utvrđeno kako mu je vozačka dozvola trajno oduzeta. Vozaču je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola. Protiv 52-godišnjeg vozača podnesen je optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz čl.286., čl.199., i čl.163., Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dok, protiv 59-godišnjeg vozača koji je zaustavljan isto tako jučer, 21. veljače tijekom nadzora prometa u Mokricama oko 17 sati, podnesen je optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz čl.199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Nadalje, vozač 59-godišnjak zatečen je kako upravlja vozilom s 1,71 promila alkohola u organizmu te mu je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.

Protiv 52-godišnjeg vozača osobnog vozila u optužnom prijedlogu predložena je novčana kazna u iznosu od 2.110,00 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 15 mjeseci, a protiv 59-godišnjeg vozača, predložena je novčana kazna je u iznosu od 2.000,00 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook