Prethodni članak
Sljedeći članak

[POLICIJSKI NADZOR] Nećete vjerovati koliko je potegnuo BiH državljanin

Tijekom vikenda utvrđeno 144 prometnih prekršaja


Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog vikenda proveden je pojačani nadzor u prometu tijekom kojeg je ukupno utvrđeno 144 prometnih prekršaja od čega su bila;

82 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,

devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,

šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu i

46 ostalih prekršaja u prometu.

Izdvajamo kako su policijski službenici, tijekom provedenog nadzora, 15. listopada 2022. godine oko 18:15 sati, na autocesti A2, u visini Brezove, utvrdili kako 31-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravlja osobnim automobilom brzinom od 172 km/h, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h.

U petak, 14. listopada oko 12,15 sati, u Pregradi je 48-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,77 promila, te je uslijed ne držanja potrebitog razmaka između vozila došlo do prometne nesreće, odnosno do udara u stražnji dio osobnog automobila kojim je upravljala 36-godišnja hrvatska državljanka koja je tom prilikom zadobila lakše tjelesne ozlijede.

Protiv 48-godišnjaka, zbog počinjenih prekršaja iz čl. 109. i 199. ZSPC-a, slijedi podnošenje optužnog prijedloga, a predložena novčana kazna je u iznosu od 12.500,00 kuna te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook