Prethodni članak
Sljedeći članak

Potpisan 486.000 eura vrijedan ugovor o kupoprodaji nekretnina bivše tvornice EMKA 


U petak je potpisan  486.000 eura vrijedan ugovor o kupoprodaji nekretnina bivše tvornice EMKA koju će Krapinsko-zagorska županija i Grad Pregrada kupiti od tvrtke Jedinstvo Krapina d.o.o.

 Riječ je o kompleksu od 10.800 četvornih metara koji se nalazi u staroj pregradskoj industrijskoj zoni, nasuprot gradskog groblja i nedaleko od osnovne škole, a župan Željko Kolar istaknuo je kako je riječ o zajedničkoj viziji Grada Pregrade i Županije.

 - Ova kupovina će pridonijeti tome da podignemo letvicu i napravimo dva koraka više jer će ovaj prostor koristiti i Srednja škola i preddiplomski studij sveučilišta u Osijeku, s time da smo mi sebi dali zadatak da kroz određeni period dovedemo ovdje i diplomski studij iz Osijeka. Ovdje se ne radi o novcu, nego se radi o zajedničkoj viziji, težnji da bez jakog gospodarstva nema jakog školstva i obrazovanja, ali i obrnuto. Bez snažnog obrazovanja, modernog obrazovanja, kvalitetnih obrazovnih ljudi nema niti jakog gospodarstva - rekao je župan Kolar i rekao kako je Županija kao osnivač srednje škole i podupiratelj visokog školstva na svom području spremna uložiti vlastita sredstva.

 - Ovo je za nas jedan veliki izazov, ali ja sam siguran da ćemo kao i sve do sada što smo si zacrtali i realizirati. Tu su i sredstva iz financijske omotnice koju ima potpisana Republika Hrvatska, direktno sredstva iz Europske komisije ili Parlamenta i naša vlastita sredstva. Ovo je jedna snažna poruka našim srednjoškolcima i studentima da nije bez razloga ova Županija-prijatelj djece, isto kao što je i Grad Pregrada-prijatelj djece - poručio je župan Kolar i dodao kako je ovim činom poslana snažna poruka djeci da Županija vodi brigu o njihovoj budućnosti, stvaraju se uvjeti za studiranje te pronalazak kvalitetnog radnog mjesta.

Gradonačelnik Pregrade i zastupnik u Europskom parlamentu Marko Vešligaj rekao je kako će se prostor koristiti za Preddiplomski studij sestrinstva Fakulteta dentalne medicine i zdravstva iz Osijeka koji je trenutno smješten u srednjoj školi. - S obzirom na to da imamo planove za daljnje širenje i neke nove studije, javlja se potreba za prostorom i drago mi je da smo postigli sporazum. Vjerujem da će ovo postati objekt koji neće služiti samo visokom školstvu i razvoju visokog školstva u Pregradi, nego i za potrebe drugih obrazovnih i kulturnih institucija, ali i jedan prostor kojeg će koristiti svi naši sugrađani - poručio je gradonačelnik Vešligaj.

 Direktor tvrtke Jedinstvo Krapina d.o.o. Josip Mihalić izrazio je zadovoljstvo napretkom Pregrade. - Pregrada je dobra, Županija je dobra i trudimo se da gospodarstvo držimo dobro jer ako je gospodarstvo dobro, onda je sve dobro. Vjerujem da ova naša prodaja doprinosi boljitku života Grada Pregrade i Krapinsko-zagorske županije - istaknuo je direktor Mihalić. Napušteni kompleks Emke do sada je bio u vlasništvu krapinske tvrtke Jedinstvo, a sada su ga zajedno otkupili Grad Pregrada i Krapinsko-zagorska županija, u omjeru 50:50. Ukupna kupoprodajna cijena nekretnine iznosi 486.000 eura.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook