Prethodni članak
Sljedeći članak

Vozač školskog autobusa vozio bez ugovora i dozvole. Uhvatili ga inspektori

  • foto:arhiva

    foto:arhiva


Na više lokacija u Gradu Zagrebu cestovni inspektori Ministarstva mora, prometa i infrastrukture provodili su pojačane nadzore autobusnog prijevoza, a prilikom nadzora kod jedne zagrebačke gimnazije vozač autobusa je isključen iz prometa, objavilo je ministarstvo.

Tijekom obavljanja nadzora prijevoza putnika autobusima cestovni inspektori ustanovili su više prekršaja iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu i Zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, piše Index.

Kako pojašnjavaju iz ministarstva, također je tijekom redovnog nadzora autobusnog prijevoza koji organiziraju škole, ispred jedne zagrebačke gimnazije, utvrđeno kako vozač obavlja unutarnji povremeni prijevoz putnika bez ugovora o radu s prijevoznikom i ugovora o prijevozu, a u trenutku nadzora vozač nije imao provedenu periodičku izobrazbu. Vozaču je zabranjeno daljnje upravljanje autobusom do provođenja periodičke izobrazbe - KOD95.

Inspektori Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i dalje će nastaviti provoditi pojačane nadzore autobusnog, ali i ostalih prijevoza u okviru svojih ovlasti, objavilo je ministarstvo.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook