Prethodni članak
Sljedeći članak

Potpisana prva predizborna koalicija na županijskoj razini

Zdravko Repovečki i Anđelko Topolovec
Prvu koaliciju i zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima dogovorili


Zdravko Repovečki i Anđelko Topolovec

Prvu koaliciju i zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima dogovorili su Hrvatska narodna stranka i Demokratski centar Krapinsko-zagorske županije.

Potpis na ugovor o suradnji stavili su predsjednik Županijske organizacije HNS-a, Anđelko Topolovec i Zdravko Repovečki, povjerenik DC-a.

Kako su istaknula dva čelnika stranaka približeni su slični stranački programi, a dogovoren je i omjer predstavnika dviju stranaka na zajedničkoj listi za Županijsku skupštinu. Ako HNS i DC izađu sami na izbore DC-u pripada treće mjesto na listi, uz naknadni dogovor o ostalima. U slučaju da se dogovori šira koalicija, HNS će iz svoje kvote jedno mjesto prepustiti DC-u.

Svoj optimizam pred lokalne izbore u HNS-u temelje na snazi 2.500 članova od kojih su neki prepoznati u svojim lokalnim sredinama te rezultatima zadnjih parlamentarnih izbora. Očekuju kako će izboriti od šest do osam načelničkih i gradonačelničkih mjesta, a na pitanje o osvajanju mjesta župana, Topolovec odgovara zašto ne i mjesto župana .

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook