Prethodni članak
Sljedeći članak

Potraga na moru: Nijemac s djetetom nestao nakon što su isplovili na dasci na veslanje


Sinoć, 9. srpnja, u 20.40 sati, službenici MRCC-a Rijeka zaprimili su poziv iznajmljivača rekreativnih plovila iz Klenovice o kašnjenju u povratku dvoje gostiju, državljana Republike Njemačke, nakon što su istoga dana oko 17 sati isplovili na dasci za veslanje (SUP) u smjeru otoka Krka na kupanje.

Te je informacije iznajmljivač saznao od supruge i majke nestalih, koji su se upustili u veslanje unatoč činjenici da je tijekom cijeloga dana u Velebitskom kanalu puhala bura, piše Dalmatinski portal.

Odmah nakon dojave obavijest o nestanku proslijeđena je Lučkoj kapetaniji Rijeka i mjesno nadležnoj Lučkoj ispostavi Novi Vinodolski, a u traganje su angažirane jedinice Pomorske i aerodromske policije Rijeka te Obalne straže RH.

Sinoć i noćas izvršeno je površinsko traganje za nestalima uz obalni rub, no obustavljeno jer zbog smanjene vodljivosti noćas, da bi se ponovo uspostavilo jutros, piše Dalmatinski portal.

Dosadašnje traganje rezultiralo je pronalaskom SUP daske s jednim veslom, s istočne obale otoka Krka, jutros oko deset sati.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook