Prethodni članak
Sljedeći članak

POU Zabok nabavit će opremu i službeno vozilo, a OŠ Zabok zaposliti još jednu učiteljicu u produženom boravku


Gradsko vijeće Zaboka prihvatilo je na sjednici u četvrtak polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Zaboka. Prihodi i primici ostvareni su u iznosu 5,9 milijuna eura odnosno 43 posto, a rashodi i izdaci u iznosu 4,7 milijuna eura, a uz ostvareni višaka prihoda i primitaka te preneseni višak, ukupan višak raspoloživ u idućem razdoblju je 1,6 milijuna eura, rečeno je na sjednici. - Uvijek je u prvih 6 mjeseci s nama koji imamo javnu nabavu tako, jer tu je raspisivanje natječaja, procedure, početak radova se zahukta zapravo u sredini godine, do rujna, a to onda znači da ne potrošite sve novce u prvih 6 mjeseci – komentirao je gradonačelnik Ivan Hanžek.

Vijeće je dalo i svoju suglasnost na pravilnik o unutarnjem ustrojstvu i radu Dječjeg vrtića Zipkica, a također i POU Zabok  suglasnost na stjecanje imovine. Radi se o nabavi projekcijskog platna, nabavi i zamjeni vrata, nabavi digitalnog procesora zvuka te laserskog projektora, ukupne vrijednosti 135.000 eura, kako je obrazložio ravnatelj POU Zabok Branko Piljek.

Ova se kupnja namjerava realizirati  preko natječaja Ministarstva kulture i medija i uz potporu Grada Zaboka u iznosu od 20.000 eura. Također, u planu je nabavka novog službenog vozila putem operativnog leasinga do najviše 19.500 eura, pošto je službeno vozilo Fiat Panda staro 11 godina i počelo se često kvariti te je nepouzdano, objasnio je Piljek. Nadalje, donesena je odluka o sufinanciranju javnih potreba iznad minimalnog financijskog standarda financiranjem radnika u produženom boravku OŠ K.Š. Gjalski. 

Kako je rečeno, do sada su zaposlene tri učiteljice u tu svrhu, a obziromna veliki interes roditelja za tu uslugu, bilo bi potrebno zaposliti još jednu učiteljicu, kako bi se produženi boravak odvijao u četiri skupine. Na tu temu zamolbu MO Gubaševo i Martinišće prenio je i vijećnik Petar Vrančić (HDZ).

Naveo je da produženog boravka u PŠ Martinišće nema, a postoji potreba, s obziromda roditelji rade sve duže. Stoga mnogi ne upisuju svoju djecu u tu, već u matičnu školu u Zaboku te pitao postoji li mogućnost za uvođenje produženog boravka i u ovu školu.

- Mi nismo nadležni za rad osnovnih i srednjih škola, no nadstandard je u našoj nadležnosti. Hvala Bogu da možemo zadovoljiti potrebe našim roditeljima koji rade sve duže i napronije.  Kada se radi o Martinišću,  svi argumenti koje je iznio predjednik MO Zoran Bunčec stoje apsolutno, da na broj upisane djece u Martinoću bitno utječe nemogućnost produženog dječjeg boravka. Stoga školski odbori vijeće roditelja trebaju potaknuti inicijativu prema upravi škole, a na nama je da 'pritisnemo' Županiju kao osnivača da dade tome podršku. Imaju našu podršku – rekao je Hanžek. 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook