Prethodni članak
Sljedeći članak

Povodom velike obljetnice: Dođite na druženje s 'Praljudima' na Hušnjakovo


U sklopu manifestacije Ljeto u Krapini, na Hušnjakovu će se u petak, 23. kolovoza, s početkom u 20 sati održati predstava „Praljudi“ zagrebačkog kazališta Trešnja. 

Upravo na taj način, kroz zanimljivu priču o životu i svakodnevici neandertalaca, na jedinstvenom paleoantropološkom lokalitetu obilježit će se i 125. obljetnica otkrića krapinskog pračovjeka. 

Naime, upravo je na taj datum, davne 1899. godine, u Krapinu stigao slavni znanstvenik Dragutin Gorjanović-Kramberger i otkrio prve tragove prastarog ljudskog staništa na Hušnjakovu. 

Ova predstava u režiji Radovana Ruždjaka, koja će se zasigurno svidjeti posjetiteljima svih dobnih skupina, donosi nam toplu i emotivnu priču o životu neandertalske obitelji, vraća nas u prošlost i upoznaje s našim kamenodobnim precima, kako su živjeli, izgledali, što su jeli, koje navike su imali i do kojih velikih otkrića su došli. 

Snažnom doživljaju priče doprinose ritmične melodije drevnih instrumenata i vizualni efekti teatra sjena, a nakon kazališnih dasaka, njezino prvo prikazivanje na izvornom prapovijesnom lokalitetu, u šumovitom okruženju Hušnjakova, bit će posebno iskustvo. 

U predstavi glume Silvio Mumelaš, Ivana Bakarić, Aleksandra Naumov, Dubravka Lelas, Matija Čigir i Sanja Hrenar. 

Dođite i vi na druženje s „Praljudima“ na Hušnjakovo! Predstava je besplatna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook