Prethodni članak
Sljedeći članak

Predsjednica zagorskog HSS-a: Em smo pametni, em smo lepi

Iako je najavljivan dolazak predsjednika HSS -a Josipa Frišćića na deseti rođendan zabočkog HSS-a, on zbog ´politi


Iako je najavljivan dolazak predsjednika HSS -a Josipa Frišćića na deseti rođendan zabočkog HSS-a, on zbog ´političkih obveza´ ipak nije došao. Izvješće o radu podnio je predsjednik GO HSS -a Zabok Petar Lež, inače predsjednik Gradskog vijeća. - HSS je svoj program provodio s koalicijskim partnerima - rekao je Lež istaknuvši da su ostvareni brojni kapitalni programi.

Želja je HSS -a, dodao je, što brže otvaranje industrijske zone i dolazak novih investitora kako bi se zaposlilo što više domaćih ljudi, te izgradnja prometnica koje su od vitalnog interesa za daljnji razvoj grada Zaboka.

Hrvatske ceste ili glasna tišina

U ime Poglavarstva, deset godina postojanja zabočkim HSS - ovcima čestitao je i dogradonačelnik Zaboka Krešimir Končevski. Kako je rekao, HSS mu je bliska opcija jer je i sam poljoprivredne struke, te dodao kako se seljačkog načina života ne smijemo sramiti jer je to tradicija našeg zagorskog kraja. Osvrnuo se i nedavno otvaranje nogostupa prema Grdencima.

- U velikoj tišini prošla je jedna velika investicija koju je Grad Zabok sam realizirao, a to je postavljanje kanalizacije do Brezove. Trebalo je samo izgraditi nogostupe. Na otvaranju tih nogostupa bili su prisutni dužnosnici Hrvatskih cesta, a nisu bili tu kad je trebalo riješiti problem industrijske ceste. Krivo mi je kaj nigdje nije pisalo i reklo da su to realizirali ljudi iz Zaboka - napomenuo je Končevski.

U ime ŽO HSS -a čestitke zabočkim HSS - ovcima uputila je i predsjednica ŽO HSS -a Vlasta Hubicki koja se osvrnula i na predizborno vrijeme. - Izborna godina je u tijeku. HSS KZŽ u okviru III. izborne jedinice izlazi na izbore u koaliciji. HSS je potpisao sporazum s ZS-om, HSLS sa ZDS-om , a nedavno je potpisan i zajednički sporazum na nivou III. izborne jedinice - prisjetila nas je Hubicki, objasnivši zašto je koalicija tako široka.

Braća Radić, regionalizam i fiskalna decentralizacija

- U načelima HSS -a, u programu braće Radić prisutan je regionalizam i zato će se i HSS u III. izbornoj jedinici zalagati za regionalizam. Ne samo za prijenos ovlasti, već za fiskalnu decentralizaciju - objasnila je Hubicki. Osvrnula se i na decentralizaciju koja je provedena lani.

-Bila je to samo preraspodjela poreza na dobit i naša županija time nije dobila ništa, dok je općina Hum na Sutli izgubila tom decentralizacijom oko 5 milijuna kuna. Prema HSS - u simpatije gaje svi. A tko ne bi gajio simpatije? Em smo spametni, em smo lepi, em smo kao koalicijski partneri dosljedni, pravedni i definitivno podupiremo život malog čovjeka, što i svi jesmo - zaključila je Hubicki.

HSS - u grada Zaboka čestitali su i predsjednik GO SDP -a Zabok Željko Tomek i predsjednik GO HDZ -a Zabok Rajko Fureš.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook