Prethodni članak
Sljedeći članak

Predstavljen projekt Putevima baštine

Projekt „Putevima baštine“ čija je realizacija počela početkom ovog mjeseca danas je predstavljen na konfere


Projekt „Putevima baštine“ čija je realizacija počela početkom ovog mjeseca danas je predstavljen na konferenciji za novinare u prostorijama Krapinsko-zagorske županije. Taj projekt provodi Zagorska razvojna agencija (ZARA) s Razvojnom agencijom Kozjansko kroz INTERREG III A, susjedski program Slovenija – Mađarska – Hrvatska, pod akronimom „Po poteh dediščine“ ( Putevima baštine).

O tom programu govorili su županica Krapinsko-zagorske županije Sonja Borovčak, direktor Zara-e, Siniša Hajdaš-Dončić i Petar Štefanec, voditelj tog projekta.

Cilj projekta, kojeg Županija sufinancira s 25 posto, je razvoj održivog turizma pograničnog područja kao i razvoj postojeće turističke ponude što će povećati prepoznatljivost i konkurentnost regije kao turističkog odredišta, a njegova vrijednost je 116 tisuća eura. Planira se napraviti označavnaje putova i staza – kreiranje programa za razvoj i umrežavanje turističke ponude na putovima i stazama s obje strane granice.

Mreža putova i staza sa svojim nemirnim terenima i bogatom poviješću omogućit će dugoročniji razvoj turizma. Također će se stvoriti baze podataka i baze znanja te mreže informacijskih kioska, a planira se izobrazba turističkih pratitelja/ica i formiranje marketinške strategije i promocijskih materijala.

Planiraju se ukupno postaviti četiri turistička kioska u sklopu marketinške strategije kojom se želi što bolje informirati turisti, posjetitelji toplica i postojećih turističkih centara, škole u prirodi, pojedinci koji žele obavljati aktivnosti vezane za turizam, mladi i svi oni koji se bave turističkom aktivnošću u regiji (turističko poduzetništvo, poljoprivrednici, turistički informativni centri, nezaposleni), a također indirektno lokalne zajednice i udruge.

Ovim kooperativnim projektom bit će omogućeno korištenje tradicijske, kulturne i prirodne baštine te na taj način ujedno i podizanje ekonomske snage regije. Različiti pojedinci unutar regije počet će surađivati i bit će povezani s ostalim pojedincima izvan regije.

Prednost ove regije koja je uključena u projekt je da tu postoji šire područje termalnih toplica koje je smješteno između Zreča, Dobrne, Laškog, Rimskih Toplica, Podčetrtka i Rogaške Slatine u Sloveniji i između Krapinskih, Tuheljskih i Stubičkih Toplica u Hrvatskoj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook