Prethodni članak
Sljedeći članak

Preživio pad 12-tonskog bloka

Vladimir Poljanec (53), poznati zagrebački književnik i istaknuti član udruge Muži zagorskog srca, teško je ozlijeđen u


Vladimir Poljanec (53), poznati zagrebački književnik i istaknuti član udruge Muži zagorskog srca, teško je ozlijeđen u bizarnoj prometnoj nesreći za koju je okrivljen vozač tegljača Darko Rumbak (26) iz Bedekovčine, s čijeg je vozila na piščev automobil skliznuo golemi betonski blok težak 12 tona.


Do skliznuća bloka na prednji dio Poljančeva autmobila došlo je na neravnom dijelu ceste u Lovrečanu kod Zlatar Bistrice u srijedu oko 8.30 sati. Beton je automobil pritisnuo uz kolnik, a srećom prvi od dva odskliznuta bloka vozača je promašio, a i čudo je da je preživio pad prvog bloka. Mještani su to protumačili blizinom mjesnog raspela.

Vladimir Poljanec još uvijek ne može vjerovati kako je sretno preživio dramatičnu nesreću.

- Ja sam preživio uz Božju pomoć i sreću, ali eto, na mojoj koži se potvrdilo da je krajnje vrijeme da se zabrani vožnja pokrajnjim cestama vozačima teških vozila, koji izbjegavaju autocestu zbog cestarine.

Krov me je prignječio, napukla su mi rebra i lijeva ruka, imam kontuzije, a posljedice šoka ću, kažu liječnici, osjetiti sutra, kad me prođe ushit što sam uopće živ. Svi se jako lijepo brinu za mene, pa i ne stignem još razmišljati o svemu što se dogodilo - rekao nam je u kratkom telefonskom razgovoru književnik iz svoje bolesničke postelje, koji je zadržan na liječenju u Općoj bolnici Zabok, gdje je, kaže, jako rado, jer je tu među najboljim pajdašima. Poljanec nije u životnoj opasnosti, a protiv odgovornih bit će podnesena odgovarajuća prijava.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook