Prethodni članak
Sljedeći članak

Prilika za studente: Raspisan Natječaj za dodjeljivanje 2.650 državnih stipendija

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, raspisalo je Natječaj za dodjeljivanje minimalno 2.650 državnih stipendija..


Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, raspisalo je Natječaj za dodjeljivanje minimalno 2.650 državnih stipendija (sukladno osiguranim sredstvima u Državnom proračunu) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj i studentima s invaliditetom poslijediplomskih sveučilišnih studija za 2014. godinu.

Državne stipendije dodjeljuju se u sljedećim kategorijama:

– studenti koji su djeca osoba poginulih, umrlih i nestalih pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata te djeca mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata čije je oštećenje nastalo pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. istog zakona, mirnodopski vojni i civilni invalidi rata čije je oštećenje organizma nastalo pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. istog zakona;

– redoviti studenti slabijega socijalno-ekonomskog statusa;
– studenti s invaliditetom poslijediplomskih sveučilišnih studija.

Pravo na državnu stipendiju imaju:  redoviti studenti hrvatski državljani koji su upisani na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj na preddiplomskim sveučilišnim studijima, diplomskim sveučilišnim studijima, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, kratkim stručnim studijima, preddiplomskim stručnim studijima i specijalističkim diplomskim stručnim studijima i studenti s invaliditetom poslijediplomskih sveučilišnih studija pod uvjetima određenim Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju.

Prijave na natječaj za dodjeljivanje državnih stipendija podnose se počevši od 13. siječnja 2014. do 31. siječnja 2014. godine (uključujući i 31. siječnja).

Svi ostali detalji, kao i obrasci nalaze se na sljedećoj adresi: http://public.mzos.hr/Default.aspx?sec=353

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook