Prethodni članak
Sljedeći članak

PRIMAJU SE OKLADE : Koeficijent je 5!

„Tko tebe kamenom, ti njega sjekirom“, Čačićev poučak


HDZ – ov kandidat za varaždinskog župana Anđelko Stričak (HDZ) optužio je protukandidata Radimira Čačića (Reformisti) za iskrivljavanje izbornog rezultata, te spominjao Čačićevu izjavu o određenim „sjekirama“.

Čačić je tom prilikom rekao:

“Sada smo u drugom krugu ostali samo Stričak i ja i sve prljavštine koje stignu pripisat ću HDZ-u. Već na prvu prljavštinu reagirat ću na kršćanski način – tko tebe kamenom, ti njega sjekirom. Na mojem plakatu pisat će – Čačić da, HDZ ne. Time šaljem jasnu poruku da je na jednoj strani čovjek, a na drugoj politička stranka, odnosno stranački vojnik. Ako iz HDZ-a neće prema meni stizati prljavštine, kakav god da bio krajnji rezultat, to neće utjecati na naše odnose na razini države”.

Jednako kao što je Stričak kasnije njega, tako je i Čačić ranije Stričaka optužio za iskrivljavanje rezultata prvog kruga lokalnih izbora...

„Nikakav sjajan rezultat oni nisu zabilježili u Varaždinskoj županiji. HDZ je pao i to ozbiljno, lako je to provjeriti. Pokušavaju me sada pobijediti, HDZ bi se ‘ubio’ da me pobijede. Svi su njihovi članovi Vlade, uključujući i premijera, već obišli našu županiju, samo u Novom Marofu su im u kampanji bila četiri ministra. Rade sve što mogu, ali ništa od toga. Kada bih se kladio na ishod izbora, rekao bih da je omjer 5:1 za mene“, zaključio je Čačić.

Anđelko Stričak veliko je iznenađenje nedjeljnih izbora i mnogi ga smatraju favoritom, iako Čačić nudi dobar koeficijent.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook