Prethodni članak
Sljedeći članak

Prometna učilica u u Gornjoj Stubici

Unapređenje sigurnosti i zaštita najmlađih sudionika u prometu


U ponedjeljak, 17. listopada 2024. godine u Gornjoj Stubici u prostorijama Dječjeg vrtića Jurek održana je „Prometna učilica“ koju su proveli policijski službenici Policijske postaje Zlatar Bistrica i Policijske postaje Donja Stubica.

Osnovni cilj predavanja je priprema za samostalno i sigurno sudjelovanje djece u prometu te razvoj opće prometne kulture djece.

Na Prometnoj učilici prisustvovalo je 30 djece, a edukaciju djeci o nužnosti poznavanja i poštivanja prometnih propisa, sukladno važećim odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama koji se odnose na vozače bicikala, vozače osobnih prijevoznih sredstava, prijevozu djece u vozilima, kretanju pješaka u prometu, proveli su policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Policijske postaje Zlatar Bistrica Davor Klenkar i policijska službenica Tajana Čorko te policijski službenik Policijske postaje Donja Stubica Denis Vorih.


 
Nakon izvršene edukacije, naučena teorijska znanja provjerili su i dodatno nadopunili na poligonu "Sigurne vožnje" koji je osmišljen i realiziran u prostorijama dječjeg vrtića. Poligon "Sigurne vožnje" sadržavao je kretanje bicikla kolnikom, nailazak na obilježeni pješački prijelaz s pješakom, dolazak na raskrižje sa postavljenim znakom "STOP"- obavezno zaustavljanje, nailazak na raskrižja čiji se promet upravlja semaforom, nailazak na dio kolnika s zaprekom, vožnja u krug, nailazak na raskrižje kojim prometom upravlja policijski službenik fizičkom regulacijom prometa.

Na vožnji poligonom policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Davor Klenkar upravljao je biciklom koristeći zaštitnu kacigu kako bi svojim primjerom pokazao djeci kako pravilno i propisno upravljati i kretati se biciklom u prometu na cestama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook