Prethodni članak
Sljedeći članak

Promjene župnika u zagorskim župama


U Zagrebačkoj nadbiskupiji odlukom kardinala Josipa Bozanića, došlo je do sljedećih imenovanja i razrješenja, a koja se tiču Zagorja.

Župnik Župe Uznesenja BDM u Zlataru vlč. Dragutin Cerovečki razriješen je službe privremenog upravitelja Župe sv. Ivana Krstitelja u Zlatar Bistrici.

Službe župnika u Župi Sveta Tri Kralja u Kraljevom Vrhu razriješen je vlč. Ivan Hrastović te je imenovan župnikom u Župi sv. Ivana Krstitelja u Zlatar Bistrici.

Supsidijar u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke vlč. Dragutin Kučan imenovan je i kapelanom u Karmelu Majke Božje Bistričke i bl. Alojzija Stepinca u Mariji Bistrici.

Službe župnog vikara u Župi sv. Josipa u Zagrebu razriješen je vlč. Hrvoje te je imenovan upraviteljem Župe Sveta Tri Kralja u Kraljevom Vrhu.

Umirovljen je vlč. Franjo Mezak u Župi sv. Jurja Mučenika u Desiniću, a na njegovo je mjesto imenovan vlč. Stjepan Prugovečki, koji je dosada bio župnik u Mihovljanu. Novim upraviteljem Župe sv. Mihaela Arkanđela u Mihovljanu imenovan je vlč. Matija Vragović.

Razriješen službe kapelana u Karmelu Majke Božje Bistričke i bl. Alojzija Stepinca kao i službe supsidijara u Župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici te je zbog kanonske dobi umirovljen vlč. Antun Motočić.

U Zagorska Sela, u Župu sv. Katarine Djevice i Mučenice te Župu sv. Ane u Sutlanskoj Poljani kao upravitelj dolazi vlč. Majk Rušec.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook