Prethodni članak
Sljedeći članak

Pronašla novčanik pa pokušala “peglati” kartice


Nezaposlena 44-godišnjakinja se 18. veljače ove godine oko podneva nalazila u ugostiteljskom objektu u Pitomači, gdje je uočila kako je drugoj gošći kafića novčanik ispao iz torbice. Vlasnica nije primijetila da joj je ispao novčanik i izašla je van, a 44-godišnjakinja je, u nakani da se okoristi, uzela i za sebe zadržala novčanik u kojem se nalazilo 15 eura, osobni dokumenti, ali i bankovne kartice, piše Podravski.

Ni pola sata kasnije 44-godišnjakinja je odlučila malo „peglati“ karticu iz novčanika koji je pronašla te je na kiosku pokušala kupiti kavu u iznosu od 5,49 eura i ženski pametni sat za 53 eura. No, problemi su nastali jer 44-godišnjakinja nije znala pripadajući pin koji se tražio pošto je iznos bio veći. Prvo je na čitač prislonila karticu tekućeg računa vlasnice novčanika, potom i karticu računa njenog poduzeća, a na kraju i Diners karticu njenog muža, ali bez uspjeha, poslije čega se izgubila u nepoznatom smjeru i ne znajući da ju je snimila nadzorna kamera.

Zbog toga je Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici protiv 44-godišnjakinje podiglo optužnicu kojom je tereti da je počinila kaznena djela krađe i računalne prijevare. Za krađu je ovoj do sada neosuđivanoj majci jednog djeteta predložena kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci, a za pokušaj „peglanja“ tuđih bankovnih kartica, odnosno za računalnu prijevaru deset mjeseci. Na kraju je predložena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca, a tijekom ispitivanja pred državnim odvjetništvom 44-godišnjakinja je porekla počinjenje kaznenih djela. Rekla je da je tog dana u dva navrata dolazila u taj kafić i nije vidjela nikakav novčanik, a tvrdi da ju je gospođa optužila da joj je ukrala novčanik i izvrijeđala, što ju je povrijedilo.

– Tog dana plaćala sam piće za stolom, a nisam bila na kiosku i ondje kupovala kavu i sat. Odnosno, bila sam na kiosku oko 9:30 sati, kada sam kupila muffine i to gotovinom. Ne mogu objasniti snimke video nadzora i smatram da su lažne. Nije mi jasno kako bih koristila kartice ako ne znam PIN i nisam ništa ukrala – rekla je 44-godišnjakinja koju je kamera snimila kako na kiosku u više navrata artikle nastoji platiti bankovnim karticama koje vadi iz novčanika koji opisom odgovara novčaniku oštećenice.

Ona je pak rekla da je nekih sat vremena nakon odlaska iz kafića primijetila da nema novčanik. Kad je to shvatila, odmah je blokirala kartice, a iz banke su je obavijestili da je u tri navrata bezuspješno pokušana transakcija.

– Rečeno mi je da je kartica korištena na kiosku u Pitomači i da plaćanje nije uspjelo zbog pogrešno unesenog PIN-a. Nakon nekoliko dana moj novčanik je pronašao jedan gospodin u kontejneru za smeće i predao ga je policiji – kazala je vlasnica ukradenog novčanika, piše Podravski.hr.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook