Prethodni članak
Sljedeći članak

[PROSLAVILA 100. ROĐENDAN] Baka Ana preživjela je dva rata, djeca su joj umrla i preživjela je požar

Zbog korone baka Ana morala je svoj rođendan ove godine proslaviti sa svojom novom obitelji u Lobor - gradu


Ana Martinić, djevojački Trgovec, rođena je 6. prosinca 1920. u Dubravi Zabočkoj, a ove je nedjelje proslavila svoj stoti rođendan. Rijetki su sretnici koji dožive ovako lijepe godine u relativno dobrom zdravlju. U stoljeću života, baka Ana prikupila je brojne uspomene, i lijepe i one tužne.

Preživjela dva rata
Anini roditelji, Lucija i Stanko, imali su tri kćeri i dva sina. Ana se udala za Tomu Martinića koji je radio u glinokopu. Dio svog radnog vijeka provela je u ZIVT-u, a kasnije se bavila poljoprivredom i odgojem djece, Drageca i Nade. Anu život nije mazio. Preživjela je dva rata, ostala udovica, umrla su joj djeca kada ih je najviše trebala da joj pruže pomoć pod stare dane. Preživjela je i požar u privatnom staračkom domu, a sada je u Domu za odrasle osobe u Lobor – gradu.

 

10 praunučadi i 2 prapraunuka
Ana ima dvije unuke i dva unuka, 10 praunučadi i dva prapraunuka. Baka Ana prema njima je uvijek bila brižna, blaga i dobra, a oni je nisu zaboravili. Svatko brine o njoj u skladu sa svojim mogućnostima. Ana je voljela raditi u vrtu i uz kokice, kravicu, pajceke, s nezaobilaznim pesekom i mačkama oko kuće.

Slavlje prema epidemiološkim mjerama

Uvijek bila vedrog i veselog duha. Unatoč nekim tužnim trenucima u životu, uspjela je doživjeti 100. rođendan. Na žalost, zbog korone proslavila ga je sa svojom novom obitelji u Lobor- gradu, a ne članovima vlastite obitelji. No, zato je atmosfera ipak bila svečarska, uz rođendansku tortu, novu frizuru, poklone, cvijeće i lijepe želje za dobro zdravlje. Neka baka Ana svoj 101. rođendan proslavi u krugu vlastite obitelji. Sretan rođendan! 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook