Prethodni članak
Sljedeći članak

Prva zbirka pjesama Miljenka Jerneića

Potiho, bez veće najave i uz slab medijski odjek promovirana je u Zaboku prva zbirka pjesama Miljenka Jerneića Prva Lju


Potiho, bez veće najave i uz slab medijski odjek promovirana je u Zaboku prva zbirka pjesama Miljenka Jerneića Prva Ljubav . Nakladnik je samoborska Bauer grupa, naklada je 500 primjeraka, a ilustracije, oblikovanje i prijelom potpisuje odlični Nikola Sinković. Darko Raškaj u Pogovoru ilustrira: Miljenko je pjesme pisao jednostavnim riječima držeći se koliko je god moguće rime, te i uz pomoć nje dočaravao ljubavne radosti... .

Pjesnik je rođen 31.12.1959. u Zagrebu, završio je studij kriminalistike na Višoj školi za unutarnje poslove, živi i radi u Zaboku. Ovo mu je četvrta knjiga - Pisma predsjedniku izašla su 2003., Erotikon 2004., a zbornik radova o neutralnosti Hrvatska trajno neutralna država 2004. godine, a svima je možda poznatiji kao predsjednik Zagorske stranke. U ovoj knjižici je samo 26 pjesama, a uz ilustracije sve je navučeno na 70 stranica. Autor je u predgovoru istaknuo da je sa petnaest godina napisao prvu pjesmu, za što mu je inspiracija bila njegova prva ljubav.

Danas, kad je tridesetak godina stariji i dalje glorificira ljubav, no vjerojatnije je da je većina pjesama nastala puno prije jer vuku na srednjoškolske, spomenarske pjesme samo da rima štima . Možda najuspjelija pjesma je Čekanje jer je rijetka u kojoj se ne drži slijepo rime, a za nadati se da će u nekoj sljedećoj slijediti upravo taj trag.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook