Prethodni članak
Sljedeći članak

Psi ponovno na Uskrs imali svoj krvavi pir.

Na imanju Stjepana Posleka u Drašama pokraj Kraljevca na Sutli, psi otpušteni s lanca ponovno su na Uskrs imali svoj krv


Na imanju Stjepana Posleka u Drašama pokraj Kraljevca na Sutli, psi otpušteni s lanca ponovno su na Uskrs imali svoj krvavi pir.

Stravičan pokolj

Zagrebačkom vikendašu rodom iz Draša psi su u ograđenom prostoru njegova imanja, u sklopu kojeg je i tenisko igralište, zaklali tri bređe košute, dok se za jednim preostalim preplašenim jelenom, koji se negdje sakrio ili je pak uspio pobjeći, i dalje traga. Prije nepune dvije godine, 10. travnja 2006. godine, Stjepanu Posleku psi lutalice također su ušli u ograđeni prostor imanja te su mu tada zaklali dvije bređe košute i dva jelena lopatara.

Nakon tog pokolja, Stjepan je na Brijunima ponovno nabavio jelene i košute, međutim i dalje s njima nema sreće. Psi su se provukli ispod ograđene mreže te su svoje oštre zube bređim košutama zarili u grkljane. Nakon toga počastili su se i stražnjim butom jedne od košuta te ih ostavili i pobjegli. Na mjestu stravičnog pokolja jučer smo zatekli Borisa Skrbetu i njegovog sina Karla, koji su s Poslekova imanja uklanjali rastrgane lešine.

Krivci lovački psi

Boris nam je rekao kako su sve to učinili lovački psi, koji su pravi profesionalci među svojom vrstom, no nije nam želio otkriti o čijim je lovačkim psima riječ. Rekao nam je da je na mjestu događaja bila i policija te da će oni najbolje znati o čijim se psima radi. Zagorski lovci rekli su nam kako na području Zagorja psi lutalice godišnje zakolju ili prikolju 20 do 30 komada krupne lovački divljači.

Pokolj divljači uglavnom se vremenski podudara sa sezonom kad srne i košute nose mlade te kad traje sezona cijepljenja pasa, od početka godine do 31. ožujka. Kako bi izbjegli plaćanje cijepljenja svojih ljubimaca, vlasnici jednostavno u te dane puštaju svoje pse s lanca, a oni nanose velike štete u lovištima i na poljoprivrednim imanjima.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook