Prethodni članak
Sljedeći članak

Upali u kuću i šverceru cigareta oteli poveću svotu novca

Dvojica naoružanih i nemaskiranih razbojnika upala su u petak navečer oko 20.10 sati u obiteljsku kuću Jurja Završkog (4


Dvojica naoružanih i nemaskiranih razbojnika upala su u petak navečer oko 20.10 sati u obiteljsku kuću Jurja Završkog (43) iz Velikog Komora nedaleko od Sutinskih Toplica, pištoljima zaprijetili ukućanima, pretukli vlasnika kuće i odnijeli veću svotu novca.


Neslužbeno smo doznali da su nepoznati razbojnici, za kojima policija uz pomoć službenih pasa još uvijek traga, obitelji uzeli poveću svotu novca, odnosno čak nekoliko stotina tisuća kuna. Te se blagdanske večeri obitelji Završki pripremala za uskrsni vikend, ne sluteći da će im razbojnici pozvoniti na vrata.

Nakon što su oboružani kratkim cijevima upali u kuću, kao u filmskom scenariju naredili su ukućanima, djedu Jurju, snahi i dvoje maloljetne djece, stare tek nešto više od godinu dana, da legnu na pod. Kako se priča u mjestu, razbojnici su tražili vlasnikova sina Darka.

Juraj Završki želio je nekako zaštititi svoju obitelj te im se pokušao suprotstaviti i smiriti situaciju, no u tome nije uspio. Na sebe je navukao gnjev razbojnika koji su ga zatim, kako pričaju susjedi, nemilosrdno pretukli.

Međutim, Darka nisu zatekli kod kuće pa su, bijesni zbog toga, počeli mahati oružjem i vikati na ostale ukućane. Juraj Završki želio je nekako zaštititi svoju obitelj te im se pokušao suprotstaviti i smiriti situaciju, no u tome nije uspio.

Na sebe je navukao gnjev razbojnika koji su ga zatim, kako pričaju susjedi, nemilosrdno pretukli. Uplašen vlasnik na koncu je dao novac koji je imao u kući, nakon čega su pljačkaši pobjegli s plijenom. - Oni su tražili Jurjevog sina Darka koji se bavi švercom cigareta. To su vam neki njihovi međusobni neriješeni računi, a stari je slučajno nastradao.

Čula sam da su ga pošteno natukli - saznali smo od susjede Završkovih koja je u pola glasa još dodala kako je bilo pitanje vremena kad će se nešto takvo dogoditi kod njenih susjeda.

Međutim, po mjestu se danas proširila priča kako razbojnici ipak iz kuće nisu uzeli tako veliku svotu novaca, nego da je riječ o 50-ak tisuća kuna. Iako su Završkovi detaljno opisali pljačkaše, a u potragu su uključeni i policijski psi, dvojica razbojnika još nisu pronađena. Opljačkana obitelj nije htjela komentirati događa.

Policajci šturo priopćili o napadu na obitelj

U PU krapinsko-zagorskoj bili su šturi i nisu htjeli komentirati navedeni slučaj, jer se još uvijek traga za razbojnicima. Samo su kratko izvijestili o razbojništvu dviju nepoznatih osoba koje su uz prijetnju vatrenim oružjem iz Velikog Komora odnijele neutvrđeni iznos novca.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook