Prethodni članak
Sljedeći članak

Pucao u suprugu iz sačmarice, a ugrozio i dvoje djece

Suđenje Dragutinu Posariću (42) iz Mača, kojeg se tereti za pokušaj ubojstva supruge Višnje (36), nastavljeno je u jučer


Suđenje Dragutinu Posariću (42) iz Mača, kojeg se tereti za pokušaj ubojstva supruge Višnje (36), nastavljeno je u jučer na Županijskome sudu u Zlataru. No, Posarića optužnica, osim za pokušaj ubojstva supruge, tereti i za dovođenje u opasnost dvoje malene djece.

Nemili događaj u njihovu domu zbio se 18. veljače prošle godine oko 1,50 sati.

Tada je Dragutin Posarić dva puta pucao u suprugu, ranivši je u trbuh i nogu, a cijelo to vrijeme njihovo dvoje malene djece sjedilo je na kauču tik do majke. Mlađem su djetetu tada bile samo tri godine.

Dvojica, pak, malo starijih mališana bili su u vrijeme pucnjave malo dalje u sobi. Budući da je otac u njihovu majku pucao sačmaricom prijetila je realna opasnost da i netko od djece strada od sačme. Posarić je na sudu priznao da je počinio kazneno djelo za koje ga se tereti, no naveo je da djeca nisu bila u sobi kako se to navodi u optužnici i kako su svjedočili njegova supruga i djeca. Na sudu je u ponedjeljak svjedočio kriminalistički vještak za balistiku, Marin Marinović, koji je ustvrdio da je jedan hitac pogodio Višnju, dok je drugi završio u zidu sobe.

Tu je nastao i prijepor jer su tijekom rekonstrukcije pronađene dvije vrste punjenja sačmarice, zrna promjera 50 i 35 milimetara, što bi moglo upućivati, sugerirao je branitelj Hrvoje Pažin, da su oba hica promašila Višnju.

Vještak je pojasnio da je svaka čahura imala drukčije punjenje, te da je sačma većeg promjera pronađena na podu, a ne u zidu, što potvrđuje da se odbila od »mete«.
Višnja je ranije na sudu svjedočila o, u najmanju ruku, ćudljivoj naravi svojeg supruga sklonog nasilju i alkoholu, koji je tog dana supruzi zamjerio što je, iako nezaposlena i žive vrlo skromno, potražila posao na zavodu za zapošljavanje.

Posarić je, pak, iznio svoju verziju, istakavši da su se roditelji njegove žene stalno miješali u njihov brak, zbog čega je Višnja s djecom često napuštala kuću. Suđenje Posariću, koji je već skoro godinu dana u pritvoru, nastavlja se sredinom veljače.

Izvor: Vjesnik

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook