Prethodni članak
Sljedeći članak

Radovi na izgradnji prodajnog centra Pevexa u Zaboku u završnoj su fazi! Otvorenje se planira u prosincu ove godine


Radovi na izgradnji novog Pevexovog prodajnog centra u industrijskoj zoni Zaboka ulaze u završnu fazu, a otvaranje se planira za prosinac ove godine. Centar će obuhvaćati 5.000 kvadratnih metara prodajnog prostora, a projekt će omogućiti zapošljavanje pedesetak radnika, većinom lokalnog stanovništva. Predsjednik Uprave Pevexa, Krešimir Bubalo, zajedno s gradonačelnikom Ivanom Hanžekom, obišao je danas gradilište kako bi se na licu mjesta detaljno uvjerio u napredak radova.

 

Bubalo je istaknuo kako je vrijednost izgradnje samog objekta procijenjena na šest milijuna eura, dok ukupna investicija, uključujući opremanje, doseže 8,5 milijuna eura. Zadovoljan je što se na projektu angažiraju domaći izvođači radova, konkretno tvrtka MDK, te je naglasio važnost forsiranja domaćih dobavljača u Pevexovom poslovnom modelu.

„Očekujemo da će ovaj centar uspješno poslovati jer su naše analize pokazale da postoji potreba za ovakvim objektom na ovom području. Ekspanzija Pevexa se nastavlja, ne samo unutar Hrvatske, već i izvan njenih granica,“ kazao je Bubalo. Uz to, najavio je otvaranje centralnog skladišta na Jankomiru u listopadu te novih prodajnih centara u Poreču i Zaboku do kraja godine.

 

Gradonačelnik Hanžek izrazio je zadovoljstvo napretkom radova te pozitivnim reakcijama građana na dolazak Pevexa u Zabok. „Građani su s oduševljenjem dočekali ovu vijest. Otvorenje Pevexa dodatno će ojačati gospodarski značaj Zaboka kao trgovačkog i prometnog centra,“ kazao je Hanžek.

Gradonačelnik je istaknuo kako, iako je u Zaboku prisutan manjak kvalificiranog trgovačkog kadra, vjeruje da će problem nezaposlenosti u susjednim dijelovima Zagorja olakšati popunjavanje radnih mjesta.

Pevexov centar u Zaboku bit će 31. po redu u Hrvatskoj, a ekspanzija tvrtke i dalje je u punom zamahu, što potvrđuju brojni projekti u zemlji i inozemstvu. Ovaj projekt ne samo da će doprinijeti lokalnoj ekonomiji, već će i unaprijediti trgovačku ponudu u regiji, čulo se danas prilikom obilaska gradilišta u Zaboku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook