Prethodni članak
Sljedeći članak

Razotkrivena velika prevara u našem kraju. Protiv tri žene DORH podignuo optužnice

  • Policija uhićenje privođenje uhićena uhićen lisice žena

    Foto: Pixsell/Ilustracija


Foto: Ilustracija/Pixsell (Nije u vezi s navedenim događajem)

 

Razotkrivena je velika prevara na području sjeverozapadne Hrvatske, točnije, na području Varaždinske županije, u kojoj su, kako tvrdi DORH, sudjelovale tri žene.

Naime, općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv tri žene zbog pronevjere i krivotvorenja isprava, objavio je DORH.


Okrivljenu 69-godišnjakinju tereti se da, kao glavna blagajnica jedne zdravstvene ustanove u Varaždinu, nije polagala novac u glavnu blagajnu koji su joj predavali drugi zaposlenici iz ostalih blagajni, već ga je uzimala i zadržavala za sebe.

 Navodno je to radila duže od pet godina, kako se navodi u optužnici, od studenog 2014. godine do siječnja 2020. godine te je iz blagajne uzela više od 146.000,00 kuna.

Uz to stavlja joj se na teret da je, kako bi prikrila krađu iz blagajne, prepravljala sadržaj uplatnica i predavala ih okrivljenoj 59-godišnjakinji zaduženoj za kontrolu knjigovodstvenih isprava, koja ih je, znajući kako se radi o krivotvorenim uplatnicama, potpisivala i unosila u poslovne knjige.

Treća žena (63) je pomogla radnici zdravstvene ustanove tako što je u veljači 2020. godine, kao voditeljica računovodstva, nakon što je uočila nepravilnosti u glavnoj blagajni napisala i predala lažno očitovanje u kojem je pisalo da u blagajni ne nedostaje novac. Zbog toga je sada i protiv nje podignuta optužnica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook