Prethodni članak
Sljedeći članak

STIŽE NEVRIJEME: Upaljeni meteoalarmi za čitavu Hrvatsku! Zagorje i Međimurje posebno spomenuti


Foto: Ilustracija/Pixsell

Danas nas očekuje pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće vrijeme kroz dan s mogućim pogoršanjem predvečer, najavljuje DHMZ.

Naime, poslijepodne i osobito navečer uz jače naoblačenje u središnjoj i Gorskoj Hrvatskoj lokalno su mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom, a prema kraju dana ih može biti i u zapadnoj Slavoniji. Vjetar veći dio dana slab, no prema večeri će zapuhati umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, uz pljuskove prolazno moguće na udare i olujan.


Na Jadranu mjestimice umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, navečer će na sjevernom dijelu vjetar okrenuti na jaku buru, podno Velebita s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu između 22 i 26 °C. Najviša dnevna od 32 do 37 °C, izvještava DHMZ.


Meteorologinja Dunja Plačko-Vršnak za HRT je rekla kako su za Hrvatsko zagorje i Međimurje posebno vjerojatni grmljavinski pljuskovi.


“U središnjoj Hrvatskoj većinu dana će biti sunčano i vruće, s temperaturama do 34 °C. Kasno poslijepodne i navečer, uz jači razvoj oblaka, osobito u Međimurju i Hrvatskom zagorju, mogu se očekivati lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Uz pljuskove će naglo zapuhati jak, povremeno olujan sjeverni vjetar”, najavila je.

“U Gorskoj Hrvatskoj, posebno u Gorskom kotaru, kiša i pljuskovi mogu se javiti prema večeri, iako će većinu dana biti sunčano i vruće, a jutra će biti svježa. Na sjevernom Jadranu bit će sunčano i vruće, uz slab do umjeren jugozapadni vjetar, dok će noću zapuhati jaka bura, koja će u podnožju Velebita biti i olujna”.

“Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije prevladavat će sunčano vrijeme, dok će vrućina tijekom dana biti najintenzivnija. Uz obalu će puhati slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar, što bi moglo olakšati podnošenje vrućine ili pružiti osvježenje u moru, čija temperatura će biti između 25 i 27 °C”, dodaje Plačko-Vršnak.

Valja dodati kako je za cijelu Hrvatsku izdano žuto upozorenje, dok je Kvarner označen narančastom bojom na DHMZ-u. More će biti mirno ili malo valovito, a temperatura će se kretati između 31 i 34 °C, s nešto višim temperaturama u zaobalju, najavila je Dunja Plačko-Vršnak za HRT.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook