Prethodni članak
Sljedeći članak

Restart koalicija predala izborne liste, Bernardić poručio: 'Ili starim putem korupcije ili RESTART koalicija'

Podsjetio je kako se program RESTART koalicije bazira na 5 ključnih stupova – jačanje gospodarstva i konkurentnosti, digitalna transformacija Hrvatske, reforma državne i lokalne samouprave, modernizacija zdravstvenog sustava i beskompromisna borba protiv korupcije i reforma pravosuđa.


Čelnici stranaka RESTART koalicije Davor Bernardić (SDP), Krešo Beljak (HSS), Silvano Hrelja (HSU), Anka Mrak Taritaš (GLAS), Boris Miletić (IDS), Darijo Vasilić (PGS) i Goran Aleksić (SNAGA) predali su u ponedjeljak Državnom izbornom povjerenstvu liste kandidatkinja i kandidata za zastupnice i zastupnike u Hrvatskom saboru, stoji na službenim stranicama SPD-a.

Predsjednik SDP-a i lider RESTART koalicije Davor Bernardić rekao je kako su upravo predali liste pobjedničke RESTART koalicije. - Izlazimo na parlamentarne izbore s najboljim ljudima i jasnim planom kako Hrvatsku izvući iz krize. Hrvatskoj treba RESTART, novi početak i bolji život za sve građane - poručio je Bernardić. Najavio je kako će u prvim tjednima nakon izbora formirati manju vladu te donijeti odlučne zakone i mjere kao što je Zakon o obnovi Grada Zagreba, Zakon o skraćenju radnog vremena te mjere za socijalno ugrožene, a posebno za umirovljenike. Najavio je i podizanje iznosa minimalne plaće te spuštanje PDV-a u turizmu i ugostiteljstvu. Podsjetio je kako se program RESTART koalicije bazira na 5 ključnih stupova – jačanje gospodarstva i konkurentnosti, digitalna transformacija Hrvatske, reforma državne i lokalne samouprave, modernizacija zdravstvenog sustava i beskompromisna borba protiv korupcije i reforma pravosuđa. - Želimo Hrvatsku bez korupcije, nepravde, siromaštva i diskriminacije. Pozivam građane naše zemlje da 5. srpnja izađu na izbore i daju svoje povjerenje RESTART koaliciji jer je to jedina snaga za promjene. Izbor je vrlo jednostavan – ili HDZ ili RESTART koalicija, ili po starom putem korupcije ili RESTART koalicija. Izađite i promijenite! - zaključio je Bernardić, kako stoji na službenim stranicama SDP-a.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook