Prethodni članak
Sljedeći članak

Roditelji ne poznaju vlastitu djecu

U sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u organizaciji Grada Donja Stubica i donjostubičke Osnovne škole održana je tri


U sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u organizaciji Grada Donja Stubica i donjostubičke Osnovne škole održana je tribina na temu borbe protiv ovisnosti na kojoj je gostovao psihijatar dr. Anto Orešković iz zagrebačke bolnice Jankomir.

Prema njegovim riječima svi bi se roditelji trebali potruditi što bolje upoznati vlastitu djecu koju prema nekim pokazateljima uopće ne poznaju, te pratiti promjene njihovog raspoloženja.

- Nažalost, roditelji vrlo kasno shvate da se s djetetom nešto događa i to obično kada je ono već ogrezlo u ovisnost. Prokletstvo ovisnosti je što uz oboljelog strada cijela obitelj koja često propada emocionalno i materijalno - rekao je dr. Anto Orešković. Dodao je kako je jedna analiza rađena u zagrebačkim srednjim školama pokazala da je oko 30 posto učenika probalo neku od sintetskih droga koje su vrlo jeftine i stoga najopasnije za put u ovisnost. Uz drogu, dr. Orešković je ukazao na problem alkohola te na prekomjerno korištenje sedativa, posebno kod starije populacije.

Poluprazna dvorana donjostubičke Osnovne škole i ovaj je put pokazala kako roditelji, ali i mladi drže da se ovisnost uglavnom događa nekom drugom.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook