Prethodni članak
Sljedeći članak

ROMANTIČNA OBNOVA: Radovi na jedinom otoku u rijeci Sutli u punom su jeku


Općina Kraljevec na Sutli je, u travnju ove godine, krenula s uređenjem parka na Otoku ljubavi. Jedini je to otok u rijeci Sutli na kojem su se upoznali i zaljubili mnogi parovi, a želja Općine je ispromovirati ga na najbolji mogući način zbog njegove posebne note i šarma.

Osim karakterističnih dijelova koje obično ima svaki park, a to su staze i parkovne površine, ovaj park će imati i jedno betonirano ložište i stara kola, barku, ploču na koju će se moći stavljati ljubavni lokoti, oznaku Kupida te ulazni portal s ljubavnim simbolima. Radovi na uređenju su u punom jeku nakon što je provedena javna nabava za ovaj projekt vrijedan 113.000 eura, a Općina je na natječaju LAG-a Zagorje-Sutla ostvarila potporu od 50.000 eura.

Radovi na uređenju parka Otok ljubavi dobro napreduju, staze su napravljene i jasno je vidljiva vizura i ideja tematskog parka. Nažalost, kako nam je ispričala načelnica Blanka Stipćić Berić radovi su počeli kasnije od predviđenog zbog loših vremenskih uvjeta i velike količine padalina koje su onemogućile planirani početak radova. - Nije došlo do promjena u ukupnim troškovima projekta, iako smo mijenjali u izvedbi neka rješenja jer park je uz Sutlu koja mijenja vizuru samog tla, pa je bilo nužno napraviti manje preinake. No, sve promjene su unutar planiranog, a završetak radova očekuje se kroz mjesec i pol dana – kaže Stipčić Berić.

Većina zemljanih radova je napravljena, staze su uređene i postavljeni su rubnjaci. Trenutno se izvode betoniranja, odnosno izrada palube, ložišta i kamena podloga uz jedan dio staze. Još predstoji postavljanje opločnika te opreme.

- Projekt je izuzetno dobro prihvaćen, budući je to omiljeno okupljalište mladih i djece, ali i starijih koji su se također družili na Otoku ljubavi. Jako me veseli što mi mladi šalju ideje sadržaja kojim bi se mogao upotpuniti park, a koje su zapravo vrlo slične mojoj viziji parka koji bi imao i ugostiteljski i kulturni sadržaj. Plan je da se na Otoku ljubavi kroz ljetne mjesece održavaju glazbene večeri s ljubavnom tematikom, uz ugostiteljski sadržaj – ispričala nam je načelnica koja za završetak radova svakako planira proslavu, ali ukoliko vremenske prilike neće dopuštati skorije otvorenje, ono će biti prolongirano na proljeće. - Voljela bih da otvorenje bude lijep i romantičan događaj, no sve ovisi o vremenu koji je važan faktor budući će to biti događaj na otvorenom – zaključila je.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook