Prethodni članak
Sljedeći članak

Sadnja murva povodom Europskog tjedna šuma

Uključujući se u aktivnosti povodom Europskog tjedna šuma, Sonja Borovčak, županica Krapinsko-zagorske županije posadit


Uključujući se u aktivnosti povodom Europskog tjedna šuma, Sonja Borovčak, županica Krapinsko-zagorske županije posadit će sadnicu murve 22. listopada (srijeda) 2008.g. s početkom u 10 sati ispred osnovne škole «Đure Prejca» u Desiniću

Svečani program započinje prezentacijom eko radionica učenika osnovne škole «Đuro Prejac» iz Desinića, koja će se održati u športskoj dvorani škole, nakon čega slijedi sadnja stabla duda u dvorištu škole te prezentacija stručne službe Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Krapinsko – zagorske županije kod stare lipe u selu Osredek.

Obilježavanje Europskog tjedna šuma na području Krapinsko-zagorske županije organizira Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Krapinsko – zagorske županije zajedno sa udrugom «Lijepa naša» iz Zagreba, a u suradnji s Općinom Desinić.

U periodu od 20. – 24. listopada 2008.g., u zajedničkoj organizaciji Europske komisije, Organizacije Ujedinjenih naroda za poljoprivredu i hranu (FAO), Ministarske konferencije o zaštiti šuma u Europi (MCPFE) i Europske ekonomske komisije Ujedinjenih naroda (UNECE) u bliskoj suradnji sa Predsjedništvom Vijeća Europske Unije – Francuskom, u cijeloj se Europi obilježava Europski tjedan šuma.

U Hrvatskoj će se, povodom ovog tjedna, održati niz manifestacija na lokacijama širom Hrvatske u organizaciji niza značajnih institucija i ustanova, lokalnih eko škola te ekoloških udruga, a pod koordinacijom i pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Europski tjedan šuma je okosnica nizu prigodnih manifestacija u Europi, kako na nacionalnoj, tako na regionalnoj i lokalnoj razini u zemljama diljem Europe, s ciljem edukacije i podizanja javne svijesti o važnosti i vrijednosti korištenja europskih šuma te naglašavanja njihovog doprinosa ublažavanju klimatskih promjena, opskrbe drvom i obnovljivom energijom, osiguravanju zaliha pitke vode te zaštiti našeg okoliša i prirode.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook