Prethodni članak
Sljedeći članak

Sagradili punionicu plina koji ne smiju prodavati!

Velika investicija Zagorskog metalca koju smo najavili u lipnju niti mjesec dana nakon očekivana otvaranja nije dočekala


Velika investicija Zagorskog metalca koju smo najavili u lipnju niti mjesec dana nakon očekivana otvaranja nije dočekala rezanje vrpce, a od potrošena novca zasad nema nikakve koristi.


Riječ je o gradnji punionice autoplina i pripadajućeg spremnika za što je Zagorski metalac izdvojio 1,1 milijuna kuna, a otvaranje koje se očekivalo početkom runja. Uz to što je za ovu punionicu vladao veliko zanimanje, u Zagorskom metalcu objašnjeno nam je tada da su se na taj logičan korak odlučili i zbog toga što se poduzeće ionako bavi energetskom djelatnošću.

U međuvremenu je u Zagorskom metalcu, prema službenoj verziji, nakon isteka mandata razriješen direktor Stjepan Jakopec, a nakon provedena javnog natječaja Skupština je novim direktorom imenovala Zvonka Benjaka. Na jučerašnjoj sjednici Poglavarstva Zaboka osim prihvaćanja prijedloga izmjena i dopuna društvenog ugovora, moglo se od gradonačelnika Zaboka Ivana Hanžeka čuti da se u spomenutu investiciju ušlo za direktora Stjepana Jakopca, no da je punionica sagrađena, ali se poduzeće uopće ne smije baviti tom djelatnošću!

Sreća je, rečeno je, što je novi direktor to zamijetio pa se sada radi na doregistraciji za tu djelatnost kako se novac ne bi bacio i kako bi se ta punionica autoplinom ipak mogla pustiti u pogon. Sada ona više neće biti prva u Krapinsko-zagorskoj županiji jer je u međuvremenu punionicu na svojoj benzinskoj postaji u Švaljkovcu već otvorio Tiffon.

Rečeno je i kako je financijsko stanje u Zagorskom metalcu dobro, ali zahvaljujući prije svega prodaji plina, a ne "velikim" Metalčevim investicijama.

Zagorje.com/Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook