Prethodni članak
Sljedeći članak

Sanirali smetište i dobili sudsku tužbu

Nakon što je općina platila saniranje divljega odlagališta u staromu koritu rijeke Krapine, došao je iz Prekršajnoga sud


Nakon što je općina platila saniranje divljega odlagališta u staromu koritu rijeke Krapine, došao je iz Prekršajnoga suda u Zaboku zahtjev za pokretanje prekršajnoga postupka protiv načelnika Ivana Žeinskog, zbog toga “što su građani neovlašteno odlagali smeće na privatno zemljište Milivoja Rohinića?!”.


Čudan postipak

Čudi takav postupak jer je upravo Općina organizirala i platila 25.000 kuna za sanaciju divljih deponija u Smrčju i Pod goricom. Bagerom je iskopano i kamionima odvezeno više od tisuću prostornih metara smeća i nakon toga je zemljom od regulacije Krapine zatrpana rupa, a ovih se dana i zemlja iskopana pri uređivanju korita potoka Vrbovec navozi na sporno zemljište radi konačna zatrpavanja.

“Mi smo sanaciji divljega odlagališta pristupili odmah nakon ljetnoga inspekcijskog izvida, ali nismo mogli unutar traženih 50 dana započeti radove, budući da nismo imali za to predviđen novac u proračunu, a niti zemlje za prekrivanje. Čim smo došli do novca, naime u proračunu je bilo predviđeno 20.000 kuna za te namjene, a sada smo rebalansom povećali na 40.000 kuna, organizirali smo se i sve napravili”, kaže načelnik Žeinski, koji očekuje i pomoć Županije iz fondova za sanacije divljih deponija. Treba još reći i da je za sanaciju odlagališta komunalnog otpada Medvedov jarek plaćeno 5000 kuna.

Iz Općine je stoga upućena molba građanima da smeće, krupni otpad, stare kućanske strojeve ne odbacuju na divljim odlagalištima, kako bi se ubuduće izbjegli novi troškovi za proračun.

Neodgovorni pojedinci

Općina će uskoro urediti deponij za krupni otpad, gdje će građani moći tijekom cijele godine odlagati nepotrebne stvari. Dva puta godišnje i Eko-flor odvozi krupni otpad iz kućanstava, a Kovina i Metal otkupljuju metalni otpad i preuzimaju školjke starih automobila, pa ne postoje razlozi za neodgovorno ponašanje pojedinaca.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook